La CUP desvincula la qüestió de confiança dels Pressupostos

0
Mireia Boya
La diputada de la CUP, Mireia Boya, a Els Matins de TV3 | Foto: TV3

La diputada Mireia Boya desvincula el possible suport a la qüestió de confiança de Puigdemont d’un “acte de fe” amb els comptes de 2017

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya ha tornat a desvincular el suport a la qüestió de confiança a la qual el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, se sotmetrà després de l’estiu, de l’aprovació per part dels cupaires dels Pressupostos, i ha assegurat que no faran “un acte de fe” amb els comptes catalans.

Ho ha dit aquest dijous en una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, en què ha recordat que la qüestió de confiança tindrà lloc al setembre, mentre que el debat pressupostari es preveu per a finals d’octubre. “Actes de fe… nosaltres que som poc d’anar a l’església. Entendrà que és molt complicat fer-los”, ha considerat Boya.

Puigdemont se sotmetrà a una qüestió de confiança després de no haver aconseguit que el projecte de Pressupostos per al 2016 presentat pel seu executiu sortís endavant, una cosa que van retreure a la CUP, amb qui tenien un acord d’estabilitat parlamentària.

Des de JxSí sostenen que donar suport a Puigdemont en la qüestió de confiança implica abonar els Pressupostos per al 2017, una cosa que la CUP no comparteix i es remet a un acord en el compliment del full de ruta, que, segons la seva opinió, ha de pivotar al voltant al procés constituent i un referèndum unilateral d’independència.

Puigdemont i la CUP s’han instat a una reunió en els pròxims dies en la qual els anticapitalistes volen transmetre-li el seu nou full de ruta per a la segona part de la legislatura “excepcional”, i en què també abordaran la qüestió de confiança.

Boya s’ha mostrat esperançada a arribar a un acord en aquesta reunió o abans d’agost: “Estarem tots molt més tranquils i així tindrem un 11 de setembre que una altra vegada agafi força.”