La CUP elegirà el nou Secretariat a l’agost

0
CUP assemblea
Assemblea de la CUP | Foto: Europa Press

Fins al 14 de juliol els militants tindran temps per registrar candidatures pel nou Secretariat Nacional

Els militants de la CUP votaran quins membres volen que formin part del nou Secretariat Nacional durant la primera setmana d’agost i ho faran de manera telemàtica, ha informat aquest dissabte la formació.

Segons ha explicat en un comunicat, la reunió del Consell Polític de la CUP celebrada a Cardedeu (Barcelona) ha acordat el reglament i el calendari del procés de renovació de l’òrgan gestor de la formació, els nous membres del qual es faran públics el diumenge 7 d’agost.

Els militants tenen fins al dijous 14 de juliol per registrar candidatures en un nou format, ja que votaran persones individuals o equips, que hauran de presentar un pla de treball, els reptes de la formació a curt i llarg termini, i una proposta “concreta” de les persones que proposen per ocupar els càrrecs del Secretariat.

A partir d’aquesta data, les candidatures es presentaran a la resta de la militància anticapitalista en assemblees territorials. La CUP creu que la incorporació de candidatures col·lectives “millorarà la cohesió i la capacitat d’acció política de l’organització”.

El procés de renovació del Secretariat és fruit dels acords als quals la CUP va arribar en la seva Assemblea Nacional d’Esparreguera (Barcelona), en què el 60% dels participants van aprovar també una ponència política en la qual demanaven alliberar-se de l’acord d’estabilitat amb JxSí.