La CUP genera cada cop més crispació al Govern

0
Neus Munte
La portaveu del Govern, Neus Munté | Foto: Europa Press

Neus Munté i Artur Mas recorden als cupaires que “els acords estan per complir-los”

Des del mateix moment que Junts pel Sí i la CUP van signar al gener un pacte per garantir l’estabilitat de govern i el full de ruta, els primers ja desconfiaven del futur d’aquest i els segons ja exigien “passos concrets i inequívocs”. Fa un parell de setmanes, quan el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, va posar sobre la taula el debat sobre els trams d’IRPF, la posició de la CUP va xocar amb la de CDC, un dels socis de JxSí. Però ha estat la decisió en assemblea de la CUP de “deslligar-se” d’aquest pacte de gener el que ha encès completament al Govern, especialment a aquells que es troben més propers a l’expresident, Artur Mas.

Precisament el president de CDC va exigir aquest dilluns a la CUP que compleixi l’acord d’estabilitat signat amb JxSí i ajudi a l’aprovació dels pressupostos. “No val presentar les coses de forma apocalíptica com si no s’estigués fent absolutament res, cosa que és falsa”, ha criticat Artur Mas en relació a la decisió de la CUP. L’expresident ha senyalat que ara li toca a la CUP, qui ha d’aprovar els comptes dels pressupostos perquè si no, suposaria el fi de la legislatura. “La gent coherent compleix els seus contractes”, manifesta Mas.

També la portaveu del Govern, Neus Munté, va advertir a la CUP que “els acords estan per complir-los”. Munté, però, assegura que l’Executiu català manté a la CUP com a soci prioritari per aquesta legislatura. “Entenem que hi ha un acord plenament vigent que el Govern i JxSí estan complint. Estem convençuts que els acords estan per complir-los”, va expresar en roda de premsa.

En aquest sentit, malgrat la crispació que la CUP genera al Govern -senyalada en privat per alguns membres de l’Executiu a alguns mitjans-, Munté confia en la formació anticapitalista per aprovar els pressupostos que aquest dimarts Oriol Junqueras presenta al Parlament i que qualifica de “expansius”. La CUP ja ha anunciat que “si els pressupostos no s’agafen com una eina política més enllà de la mentalitat autonòmica nosaltres no tenim res a parlar”.

 

Compartir
Article anteriorL’emotiu discurs de comiat de Guardiola
Article següentVÍDEO | Batalla campal pel desallotjament del banc de Gràcia
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]