Els 10 diputats de la CUP s’abstindràn a la investidura d’Artur Mas, el que porta a Catalunya a noves eleccions al març

 

Després de tres mesos d’incertesa, finalment la CUP ha decidit que no investirà Artur Mas com a president de la Generalitat el que, molt probablement, comporta la convocatòria d’unes noves eleccions al Parlament el proper març. Al consell executiu del partit, celebrat de forma extraordinària aquest diumenge al matí després de l’insòlit empat de l’Assemblea Nacional de la CUP el passat 27D, els grups més propers a l’esquerra anticapitalista ha decidit que la decisió final del partit havia de ser la de no investir el candidat de Junts pel Sí i actual president en funcions.

Segons informa el digital ElMon.cat, la votació hauria estat tensa al haver-se acceptat el vot telemàtic al consell, fet que segons el mateix diari afavoria als contraris a la investidura de Mas. Ara, tot i no ser conseqüència obligatòria, tot apunta a que s’hauràn de convocar noves eleccions al estar a punt d’esgotar-se el termini legal de dos mesos des del primer debat d’investidura per nomenar nou president. Segons s’apuntava des de fa setmanes, tot apunta a que aquests nous comicis seran al març.

A la roda de premsa posterior al consell polític, la CUP ha informat dels detalls d’aquesta votació, en la qual s’ha decidit que el no a Artur Mas es tradueix en abstenció dels 10 diputats del grup. Considera la CUP que “el procés no s’acaba avui” i acusa a “altres” de no moure peça, tot i fer una crida a que Junts Pel Sí -sense nomenar la formació- ofereixi alguna altra cosa, com podria ser un altre candidat. “Encara hi ha temps, no hi ha res convocat”, recordaven des de la CUP en referència a que encara falten uns dies per a que s’arribi al límit legal per convocar eleccions. “Si Junts Pel Sí proposa un nou candidat, la CUP estudiarà la possibilitat de investir-lo” han afirmat els cupaires, tot passant la pilota de la ‘pressió’ -en referència a la campanya “pressing CUP” que es van viure a les xarxes socials- a la coalició d’Artur Mas i Oriol Junqueras.

Compartir
Article anteriorOriol Junqueras: “Mai ens rendirem”
Article següentQuatre detinguts per robar a l’Eixample
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]