La CUP obre període electoral

0
CUP Secretariat Nacional
Foto: CUP

El Secretariat Nacional de la CUP ha obert el període electoral per escollir la nova executiva de la formació

El Secretariat Nacional de la CUP, ja en funcions, ha posat en marxa el procés i el període electoral per escollir una nova executiva. Aquesta reunió ja estava prevista abans de la dimissió en bloc de 6 dels 15 integrants del Secretariat Nacional, d’acord amb el que es va aprovar a l’Assemblea Nacional d’Esparraguera.

El període electoral constarà de diverses fases que hauran d’acabar abans del setembre, quan tindrà lloc la moció de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De moment, però, estan preparant el reglament electoral que haurà d’estar llest i validat pel Consell Polític – l’òrgan que representa les assemblees territorials – en dues o tres setmanes.

Després començarà la presentació de les candidatures, 11 de les quals seran col·lectives i 4 a individuals, tal i com es va decidir a l’Assemblea Nacional. La idea d’aquestes candidatures per equips és aconseguir una llista de consens amb els sectors de la CUP.

Les votacions es faran per via telemàtica – que estarà regulada segons el text que s’aprovi – i es repartiran de manera proporcional entre les candidatures presentades si cap d’elles treu un mínim d’un 65% dels vots. Segons el comunicat emès per la CUP després de la reunió, aquest sistema “ha de millorar la capacitat d’acció política de l’organització”.

A l’Assemblea Nacional d’Esparraguera també es va aprovar la celebració d’un Referèndum Unilateral per la Independència (RUI), que es va posar damunt la taula del Govern la setmana passada i que ha generat opinions diverses. Ahir van tornar a manifestar la seva disposició a la celebració del RUI abans que s’acabi aquesta legislatura o que s’esgotin els 18 mesos que en un principi s’establien com a límit per crear les estructures necessàries per a un estat independent.