La CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos

0
CUP Manresa Debat Nacional Investidura
Imatge d'arxiu d'una assemblea de la CUP | Foto: Europa Press

El consell polític de la formació ha aprovat presentar una esmena a l’espera que JxSí presenti una nova proposta “amb canvis importants”

La CUP ha aprovat en el seu consell polític, reunit aquest dissabte, que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos que aquesta setmana el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, havia entregat al Parlament. En una nota emesa després de la reunió, la CUP argumenta que resta a l’espera que el Govern presenti una nova proposta “amb canvis importants”.

Els cupaires demanen “tenir més temps per negociar una proposta que sigui més desobedient amb l’Estat” i més obedient “amb la declaració independentista del 9N”, en la línia de les declaracions que diferents diputats han realitzat els darrers dies. La votació al consell polític ha sortit endavant gràcies a 29 vots a favor per 11 en contra i 8 abstencions.

La decisió de la CUP se suma a la resta de l’oposició, que ja havia anunciat que presentaria una esmena a la totalitat, el que fa pensar, ara per ara, que el 8 de juny, data en la qual està prevista la votació dels pressupostos, els comptes no tiraran endavant.