La diputada Anna Gabriel ha expressat que al seu partit “no li tremolaran les cames” per fer-se valdre per sobre de JxSí

 

És cert. La CUP va signar amb JxSí un compromís pel qual mai posaria en risc l’estabilitat parlamentaria. Ara, amb el debat de pressupostos marcat en vermell a l’agenda, és moment de saber fins a quin punt aquest compromís serà una realitat. La CUP, malgrat celebrar una bona sintonia amb el nou president, Carles Puigdemont, segueix marcant d’iferències i sembla deixa clar que seguirà defensant els seus principis, malgrat això pugui crear algun conflicte amb qui va signar aquest pacte, JxSí.

 
Aquest dimecres les diputades cupaires Anna Gabriel i Mireia Boya s’han reunit a la Generalitat amb Carles Puigdemont, a qui li han traslladat les seves peticions per incloure’s en els pressupostos. En concret, informa Europa Press que s’ha inclós al debat l’auditoria del deute català. A més, la formació d’esquerra alternativa ha demanat que aquest deute no es pagui.

 
Gabriel, que ha reconegut bona sintonia amb el nou president, ha marcat les diferències amb l’executiu i, malgrat celebrar aquestes distàncies, ha advertit: “No hem vingut a fer el joc a l’unionisme, però no ens tremolaran les cames per fer complir el nostre perfil”.

 
Respecte al deute, Gabriel ha afirmat que Puigdemont està d’acord en auditar el deute, considerat “injust” per part de la CUP. Davant la pregunta de si el president ha fet valdre el pacte JxSí-CUP per demanar el vot favorable de la seva formació als pressupostos, Gabriel ha demanat que siguin unes comptes socials per tal d’obtenir el ‘sí’ de la CUP.  “Si el president creu que els Pressupostos són part de l’estabilitat pactada, li hem dit que han de ser socials i cal abordar amb valentia el deute“, han matisat en resposta als periodistes.

Compartir
Article anteriorLi retiren el carnet a un conductor el mateix dia que el recupera
Article següentMaria Antònia Oliver, Premi d’Honor
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]