Font: Europa Press
La CUP ratifica el suport a Puigdemont | Diari Català

El Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària de la CUP s’han reunit aquest dissabte a Barcelona i han ratificat “amb un ampli consens” l’aprovació de la Qüestió de Confiança.

Han votat majoritàriament l’estratègia plantejada pel Secretariat Nacional de l’organització, que veu en el referèndum d’autodeterminació i en el procés constituent les eines per aconseguir la independència de Catalunya.

Segons un comunicat d’aquest dissabte, els anticapitalistes han marcat en aquesta trobada “les bases” de la seva actuació en el Debat de Política General del Parlament i en la negociació dels Pressupostos de la Generalitat per a 2017.

També han acordat les dates de les pròximes dues reunions d’aquests òrgans de la CUP “per continuar definint, validant i compartint col·lectivament l’estratègia marc dels pròxims mesos”.

El Secretariat Nacional va decidir dilluns convocar la trobada per a aquest dissabte, a quatre dies de la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La posició de la CUP en aquest ple ja va ser debatuda en assemblees territorials i la reunió d’aquest dissabte buscava ratificar la decisió de donar suport a Puigdemont, que va avançar la portaveu parlamentària de la formació, Anna Gabriel.