La CUP reclama aplicar la declaració del 9N

0
CUP declaració independentista
Foto: Europa Press.

La CUP ha registrat una moció en què insta al Govern a aplicar la declaració anul·lada pel Tribunal Constitucional

La CUP ha registrat una moció al Parlament en què reclama al Govern que comenci a aplicar el contingut de la ressolució de ruptura que es va aprovar el 9 de novembre passat i que finalment va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, i tal i com expliquen des de la formació anticapitalista, es demostraria que el text aprovat al Parlament preval per sobre de la sentència dictada des dels tribunals.

Els anticapitalistes han demanat també al Govern que, en un termini màxim de 30 dies es presenti un pla d’actuació que desenvolupi els annexos que es van incloure a la resolució de ruptura en els quals es blindaven els drets fonamentals i s’hi garantien mesures per poder fer-ho efectiu. Concretament, són nou els punts a desplegar i inclouen accions tant en l’àmbit educatiu com en de les llibertats públiques i atenció a les persones refugiades, entre d’altres.

En el mateix termini, la CUP ha demanat també que es presenti “un pla d’actuació relatiu a la fase preconstituent del procés constituent” i així poder començar la “desconnexió” de l’Estat espanyol i tornar a posar en marxa el procés sobiranista. A més, demana “desatendre els requeriments de l’Audiència Nacional i (…) que els Mossos no els executi com a policia judicial”.

La moció que ha presentat la formació anticapitalista es debatrà durant el proper ple del Parlament i també inclou un punt en què es demana al Govern que s’inclogui als pressupostos de 2016 una partida per finançar “la fase preconstituent”. Així doncs, si la CUP era pressionada pel Govern amb el pla de xoc social per aprovar els pressupostos, ara són els anticapitalistes els que ho fan.