La CUP es reuneix per decidir si retiren l’esmena als pressupostos

0
Anna Gabriel CUP
La diputada de la CUP, Anna Gabriel, en sortir de la reunió del passat dijous| Foto: Europa Press.

La CUP celebra una reunió extraordinària a petició de tres assembles territorials on es debatrà si finalment retiren o no l’esmena a la totalitat dels Pressupostos

La CUP celebra una reunió extraordinària aquest dimarts amb el Consell Polític i el Grup d’Acció Parlamentària per decidir si finalment retiren l’esmena a la totalitat dels Pressupostos o no. La trobada coincideix amb el dia abans del debat pels comptes de la Generalitat i es fa perquè ho han demanat tres assemblees locals.

El dijous passat, la formació anticapitalista va ratificar el seu ‘no’ als pressupostos després que el Govern els hi presentés una nova proposta que no complia amb gran part de les exigències de la CUP. Es va decidir després d’una reunió del Secretariat Nacional que no es convoqués al Consell Polític-Grup d’Acció Parlamentària per valorar-ho, però incloïa una excepció en què s’especificava que sí es reuniria si tres assembles territorials – com a mínim – ho demanaven.

Les assembles Nord-Oriental, Vallès Oriental-Baix Montseny i Ponent van demanar poder debatre la proposta. Així, aquest dimarts es valorarà l’oferta de la Generalitat i si segueixen endavant amb l’esmena a la totalitat. Mentrestant, les bases locals hauran de fixar la seva posició respecte als Pressupostos. El veredicte de la reunió s’emetrà a les onze de la nit.

Tanmateix, la darrera reunió de la CUP se celebrarà el mateix dia del debat al Parlament i els resultats de l’última reunió celebrada per discutir els comptes van donar un resultat – 28 van votar a favor de l’esmena a la totalitat i 11 en contra – que s’espera que canviï poc. Des de la CUP creuen que els Pressupostos presentats no avancen cap a la independència ni són de ruptura.

Tanmateix, el diputat anticapitalista Benet Salellas va mostrar-se positiu aquest dilluns dient que és “més optimista que la setmana passada” i que el to de les reunions que s’han anat produint des de dijous passat és bo.