La CUP vol unir forces davant “l’ofensiva” estatal

0
CUP assemblea
Assemblea de la CUP | Foto: Europa Press

La CUP insisteix en la reunió de les forces sobiranistes després de l’anul·lació del TC de les estructures d’estat catalanes

La CUP ha demanat, un altre cop, que els partits sobiranistes es reuneixen amb la finalitat “d’afrontar l’ofensiva de l’Estat”. La proposta és a causa de l’anul·lació d’estructures d’estat catalanes per part del TC.

Per això, senyalen que és “imprescindible” reunir-se, ja que també se suma la decisió del Ministeri d’Interior de desoir l’Ajuntament de Barcelona per tal de reobrir el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). La CUP vol “aixecar un front ampli per avançar cap a una resolució democràtica en el conflicte que enfronta Catalunya i Espanya”; motiu pel qual demana la reunió.

És el segon cop que la CUP insisteix en aquesta iniciativa. Ja ho va fer la setmana passada quan va demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqués la reunió per unir-se entorn d’un referèndum unilateral d’independència (RUI). El Govern, però, va respondre assegurant que “la CUP no està en condicions de demanar res”.

Malgrat tot, la CUP continua amb la seva idea, i creuen que amb més raó és una necessitat, tenint en compte els resultats de les eleccions generals. El partit pensa que les forces sobiranistes haurien de definir, ampliar i accelerar el procés independentista mitjançant un RUI, encara que l’Estat s’oposi.