Ja queda poc per al Dakar 2016

Durant l’acte de presentació del Dakar 2016 a París s’han desvetllat la llista d’inscrits de les quatre categories presents en el raid. Competiran 354 vehicles en total, dividits en 143 motos, 110 cotxes, 55 camions i 46 quads.

354 vehicles i 556 participants, prendran part del Dakar 2016. Aquests són els grans nombres de la pròxima edició del raid més dur del món, una categoria multi disciplinària que reflecteix la duresa extrema del motor. Aquest any hi haurà un total de 60 nacionalitats representades en el Dakar, per les 53 que va haver-hi fa un any. Lesotho tindrà el seu primer participant en una prova que tindrà lloc entre els dies 2 i 16 de gener de 2016 a Argentina i Bolívia. Són els dos únics països que acolliran la prova després de les baixes forçades del Perú i Xile.

Cotxes

lista d'inscrits al Dakar 2016 - Diari Català
FOTO: RODRIGO SÁENZ/AGENCIAUNO

110 cotxes competiran en el Dakar 2016. Com és lògic, tota l’atenció està posada en el duel entre els grans equips presents. X-Raid posarà en pista dotze Mini All4 Racing, Toyota un total de vuit Hilux V8 i Peugeot tindrà cinc 2008 DRK en el recorregut. Són els grans protagonistes i els grans favorits a lluitar per la victòria final. Nasser Al-Attiyah parteix com a vigent campió, però al davant tindrà rivals de la talla de Giniel de Villiers, Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Nani Roma, Yazeed Al-Rajhi, Vladimir Vasilyev, Orlando Terranova, Robby Gordon o Sébastien Loeb, la nova estrella mediàtica de la prova.

En aquesta batalla a tres bandes, no cal descurar l’acompliment que puguin arribar a tenir els Renault Dacia, els Ford Ranger i les diferents versions dels buggy. Entre els 110 cotxes inscrits, hi ha un total d’11 participants espanyols en vuit vehicles diferents. Correspon a cinc pilots i sis copilots. Entre els primers trobem a Carlos Sainz, Nani Roma, Xevi Pons, Xavi Foj i Rubén Gracia, mentre que els copilots presents són Lucas Cruz, Alex Haro, Diego Vallejo, Rafael Tornabell, Óscar Montano i Joan Rubí

Camions

lista d'inscrits al Dakar 2016 - Diari Català
Dakar 2016

Els elefants del desert tornaran a ser protagonistes. 55 camions competiran en el Dakar a la recerca de la victòria. La tropa de Kamaz parteix com a favorita a la victòria, ja que només han deixat escapar el títol una vegada des que el raid es disputa a Sud-Amèrica.

El vigent campió de la categoria és Ayrat Mardeev. No obstant això, Iveco ha reforçat la seva aposta i Gerard De Rooy ha unit forces amb Ales Loprais per intentar acabar amb la supremacia russa.

Un total de cinc camions tindran representació espanyola. En el camió de Gerard de Rooy competeix Moisés Torrellardona fent les labors de copilot. En el mateix lloc, Ales Loprais confia en l’acompanyament de Ferrán Marco. El tercer dels Iveco a la llista està compost per una tripulació 100% espanyola; Pep Vila està als comandaments d’aquest Iveco acompanyat per Xavi Colomé i Marc Torres. També completament nacional és el MAN en el qual competeixen Jordi Juvanteny i José Luis Criat. L’últim espanyol és Charly Rodríguez, copilot de Michel Saumet.

Motos

lista d'inscrits al Dakar 2016 - Diari Català
Dakar 2016

143 motos prendran la sortida a Buenos Aires. Amb l’absència de Marc Coma (en el staff del Dakar) i de Cyril Despres (en cotxes), la categoria busca un nou campió i sobretot, un relleu generacional de nivell. Set pilots dels participants en el Dakar 2016 han aconseguit el podi: Paolo Gonçalves, Toby Price, Helder Rodrigues, Rubén Faria, David Casteu, Olivier Pain i Jordi Viladoms. Tots ells són clars aspirants a heretar el ‘1’ del Dakar, amb el permís de Pablo Quintanilla i Joan Barreda, que no han pujat al podi, però han demostrat la seva rapidesa i vàlua.

En total hi haurà 16 pilots espanyols en la categoria de motos. Són els esmentats Joan Barreda i Jordi Viladoms, a més de Laia Sanz, Joan Pedrero, Gerard Farrés, Txomin Arana, Armand Monleon, Iván Cervantes, Dani Oliveras, Marc Sola, Antonio Gimeno, Rosa Romero, Carlos Fernández, Domingo Fernández, Enric Martí, José García i Julián García.

Quads

lista d'inscrits al Dakar 2016 - Diari Català
Dakar 2016

46 quads estaran en el Dakar 2016. La categoria ha experimentat un augment de la competitivitat en els últims anys i els pilots capdavanters han d’aconseguir fer mitjanes molt elevades. El polonès Rafal Sönik defensa títol i els seus principals rivals són el xilè Ignacio Casale, Jeremias González i Mohammed Abu-Issa, amb permís d’alguns pilots sud-americans. Malgrat això, la notícia és el retorn de Marcos i Alejandro Patronelli. Tots dos competeixen sobre Yamaha, opció prioritària per als pilots més forts.

Tres pilots espanyols competeixen en quad en el proper Dakar. La gran absència és la de José Luís Espinosa, conegut com ‘El Cavaller Negre’. En aquesta ocasió no podrà prendre part del raid més dur del món, per la qual cosa ha de donar el relleu forçós a Alberto Prieto, Eduardo Marcos i Covadonga Fernández. La història d’aquesta fémina és bastant curiosa, ja que l’asturiana establerta a Veneçuela competirà fent les labors de motxil·lera del seu marit, el mateix Eduardo Marcos Echamiz.

lista d'inscrits al Dakar 2016 - Diari Català
Dakar 2016