El Pròleg ha servit per conèixer l’ordre de sortida de la primera etapa

Deu quilòmetres de pròleg per obrir el Dakar 2016, deu quilòmetres per començar a sentir les màquines, deu quilòmetres per palpar la terra i l’ambient, en definitiva, deu quilòmetres per començar el ral·li raid més dur del món.

Aquest Pròleg, disputat entre Buenos Aires i Rosario i vàlid per conèixer l’ordre de sortida de la primera gran etapa que se celebrarà avui, ha coronat com a primer vencedor en cotxes a un sorprenent Ten Brinke, seguit del Peugeot amb el capó aixecat de Carlos Sainz i d’un gran Xavi Pons. La resta de favorits s’ho han pres amb més calma, coneixedors que aquests deu quilòmetres són gairebé testimonials. Així doncs, Al-Attiyah arribava quart i Nani Roma cinquè.

En motos Joan Barreda era el més ràpid, seguit dels portuguesos Rubén Faria i Helder Rodrigues. Gerard Farrés s’apuntava el setè lloc i Jordi Viladoms el desè. Per la seva part, Laia Sanz arribava a la posició 115 a causa d’un problema quan la seva KTM se li va parava mentre creuava un riu, perdent quasi quatre minuts.

En quads el més ràpid va ser el xilè Ignacio Casale, mentre que els camions no van disputar aquest Pròleg.

La mala notícia del dia es va produir amb un accident, en el qual el vehicle número 360 sortia de la pista i feria a quatre espectadors. Gràcies a la ràpida intervenció de la seguretat que cobreix el Dakar, no s’ha hagut de lamentar cap víctima. Direcció de Cursa va decidir immediatament neutralitzar la carrera.

L’etapa d’avui, la primera d’aquest Dakar 2016, enllaçarà les poblacions de Rosario i Villa Carlos Paz amb un total de 632 quilòmetres i amb especials per a cada tipus de vehicles. Ara sí, comença l’espectacle de veritat.