Dani Rovira: “L’esclerosi és una malaltia molt dura i sacrificada”

0

El conegut còmic s’enfronta al seu primer paper dramàtic

L’actor de moda Dani Rovira per fi té el seu paper dramàtic. I és que el jove actor s’ha encasellat massa en la comèdia i ara, per fi, fa el salt al drama amb una història ben curiosa. Interpretarà al filme anomenat “100 metros” a Ramón Arroyo un home que pateix una malaltia greu com és l’esclerosi múltiple. L’artista ens ha donat claus en aquesta entrevista sobre el seu futur personatge.

Per aquest paper, Rovira s’ha preparat a consciència, ajudat pel mateix protagonista de la cinta, fins al punt que s’atrevirà a córrer, una prova de resistència que inclou natació, ciclisme i una mitja marató. “Ramon i jo ho anem a fer”, afirma un entusiasmat Rovira, qui es desfà en elogis sobre la personalitat d’aquest home, que es va assabentar amb prou feines trenta anys, i gairebé al temps de saber que anava a ser pare, que tenia esclerosi múltiple.

Rovira a més intenta explicar el patiment d’aquesta la malaltia. “És molt dur, hi ha molta gent que no surt de l’armari, que no diuen que estan malalts per por de perdre la seva parella, el seu treball”, es lamenta l’actor, que s’ha ficat de ple en el paper.

Dirigida per Marcel Barrena, autor de l’original documental “Món Petit” en 2012, ara arriba “100 metros” que recrea la història real de la lluita de Ramon Arroyo contra l’esclerosi, la seva assumpció del diagnòstic i la seva decisió de posar-se a entrenar per acabar sent tot un ‘Ironman humà’ de la vida.