La marca coreana opta per Dani Sordo com a pilot principal

La FIA ha publicat la llista d’inscrits que conté als set equips que disputaran el Mundial de Ral·li (WRC), amb la marca coreana optant per Dani Sordo com a líder de l’equip. Els fabricants han de nomenar a un dels seus pilots per puntuar en un mínim de 10 de les 14 proves del calendari.

Hyundai, que estrenarà la nova generació de l’i20 WRC en el Ral·li de Montecarlo (del 21 al 24 de gener), va confirmar el mes passat una política de rotacions en el seu equip amb Sordo, Thierry Neuville i Hayden Paddon compartint els dos seients de la primera formació. El director de l’equip, Michel Nandan, va dir en aquell moment que els tres pilots es repartirien els llocs en els 14 ral·lis i l’estratègia permetria optar pels pilots més competitius en cada prova.

Volkswagen Motorsport ha nominat al vigent Campió del Món, Sébastien Ogier, mentre que el M-Sport World Rally Team, la inscripció del qual dóna per tancada la incertesa de si s’inscriuria al 2016, ha optat per Mads Ostberg.

Quatre formacions més s’han inscrit com a equips del WRC. Aquestes podran puntuar en el Campionat de Marques, encara que no han de nominar a un pilot en concret. Els equips en qüestió són el DMACK World Rally Team (Ott Tanak), Volkswagen Motorsport II (Andreas Mikkelsen), Yazid Racing (Yazeed Al Rajhi) i Hyundai Motorsport N, que serà representat en cada ral·li per un dels tres pilots que no està en la primera formació de la marca.

Al-Rajhi salta del WRC 2 i espera disputar fins a set proves amb un Ford Fiesta RS WRC. L’Abu Dhabi World Rally Team, liderat per Kris Meeke, espera disputar gran part de la temporada amb els Citroën DS 3 WRC, encara que no s’han inscrit en el campionat. També s’espera que Lorenzo Bertelli corri 13 cites, encara que el seu equip FWRT tampoc s’ha registrat.