Daniel Sánchez Llibre parla sobre Rastar Group

0
Daniel Sanchez Llibre parla sobre Rastar Group - Diari Catala
L'expresident ha donat detalls de la transacció amb la companyia xinesa, així com de les perspectives per a l'equip / RCD Espanyol
Daniel Sanchez Llibre parla sobre Rastar Group - Diari Catala
L’expresident ha donat detalls de la transacció amb la companyia xinesa, així com de les perspectives per a l’equip / RCD Espanyol

Daniel Sánchez Llibre parla sobre Rastar Group i dona explicacions sobre el nou accionista majoritari de l’Espanyol

L’expresident i fins ara màxim accionista del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, ha explicat aquest dimarts els motius de la venda de les seves accions, així com les del també expresident Ramon Condal i altres accionistes afins a tots dos, a l’empresa xinesa Rastar Group. Amb la transacció, l’entitat presidida per Chen Yansheng es farà amb el control del 45,1% del capital social del club blanc-i-blau.

“Si l’Espanyol vol tirar cap amunt, la situació avui dia és complicada. Amb Rastar hi ha garantia d’un bon projecte que portarà l’Espanyol on ha d’estar” afirmava, comentant que l’equip podria lluitar per les posicions europees a curt termini. “El projecte és impressionant, és el que necessita l’Espanyol. La inversió rondarà els 100 milions d’euros i una part anirà a Hisenda i al crèdit sindicat, per estar al dia i poder netejar els deutes ha continuat, abans d’afegir que “tots els diners que estan sortint del club per interessos i pagaments al crèdit es podran invertir en l’equip, és una oportunitat que no es pot deixar escapar perquè és un tren que passa una vegada”.

Així, va desvetllar que durant el darrer any ha estat rebent nombroses ofertes, però que la de la companyia de joguines i videojocs era la més seriosa, a més de permetre la participació dels petits accionistes, que en altres propostes “es podien quedar apartats del club i no he volgut que fos així”. També ha confirmat que durant un temps, tant ell mateix com un grup de 5-7 persones mantindran el control del 5% de les accions per assessorar a un grup que no compta amb experiència al món del futbol. Malgrat el fet de mantenir-se com a assessor de Rastar, ha volgut descartar un retorn a la presidència, alhora que ha explicat que no sap que passarà amb l’actual president del Consell d’Administració, Joan Collet. “Veurem què succeeix amb el tema quan Chen consideri que no li faig falta, ja que tindrà el 51% de les accions i la decisió serà seva, perquè estarà en control del grup i a càrrec del Consell. La paraula Consell d’Administració només va sortir al pacte perquè hi ha hagués un alt percentatge de gent d’aquí, ell em va dir que el projecte seguiria amb la gent que hi ha, però més endavant no ho sé, no vull enganyar ningú” sentenciava sobre el tema.

D’altra banda, va defensar l’entrada d’aquest capital xinès, argumentant que és la millor solució per a rellançar el club. “Que en altres casos d’Espanya la cosa no hagi anat bé no vol dir que a l’Espanyol no funcioni. Conec al grup, a la gent, la seva serietat, per què no ha de funcionar? Ofereixo garanties totals de que el senyor Chen triomfarà aquí, segur, però jo no he fet negoci amb l’Espanyol, he perdut molts diners”, ha apuntat. Per últim, ha valorat com “una esperança” la venda de les accions, i ha manifestat que “aquesta santa casa ha de pujar perquè estem en una ciutat impressionant, en un club de 115 anys, i com estem ara és molt complicat. Rastar és un grup molt potent i el nostre seguidor ha d’estar orgullós que l’Espanyol ho valgui, perquè amb ells serà un equip de futur. No estarem més amb el patiment de veure si el president ha de vendre o no, això s’ha acabat”.