Dansa d'agost/EUROPA PRESS | Diari Català
Foto: Dansa d'agost/EUROPA PRESS

L’adaptació de la coneguda obra és a càrrec de Ferran Utzet

El Teatre de la Biblioteca de Catalunya vibra fins a l’1 de maig amb la costumista adaptació de l’obra ‘Dansa d’agost’ a càrrec del director Ferran Utzet i la companyia La Perla 29, que recrea amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d’entre 30 i 40 anys en un petit poble de la Irlanda del 1936.

La companyia revisita l’obra teatral ‘Dansa d’agost’ del dramaturg irlandès Brian Friel amb un elenc protagonitzat per les actrius Màrcia Cisteró, Mònica López, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas, Carlota Olcina, Albert Triola i Ramon Vila.

La peça, explicada des del record d’un dels fills de les protagonistes, vol capturar un “tros de vida” de la vida de l’harmonia familiar de les cinc germanes abans del seu ensorrament a la localitat irlandesa de Bally Beg.

“La Irlanda rural descrita per Friel viu en permanent tensió entre la repressió catòlica i la llibertat pagana, i el ball (espontani, alliberador i salvatge) està carregat de simbolisme”, afirma el director en el text de presentació del muntatge. Es tracta d’un text ric en matisos amb uns rics personatges femenins de la mà de l’elenc, “que promet ser un recital interpretatiu d’altura”.