Anunciada la data d’estrena i el preu de HTC Vive

  0

  Valve i HTC anuncien el preu de sortida del lot del seu dispositiu de realitat virtual, HTC Vive, més car que Oculus Rift però també amb més extres

  La multinacional taiwanesa HTC i la desenvolupadora de videojocs Valve, propietària també de la plataforma digital Steam, acaben d’anunciar la data d’estrena i el preu de HTC Vive, la seva aposta particular de cara a la nova era de la realitat virtual. El seu dispositiu arribarà als consumidors a un preu de 799 dòlars, 724 € al canvi, i es podrà començar a reservar a partir del 29 de febrer. L’arribada de la primera tirada d’entregues està prevista per aquest mateix abril.

  D’entrada, parlem d’un preu superior al de l’altre competidor que també ha anunciat el seu PVP de sortida, Oculus Rift, uns 699 € que s’han d’observar amb perspectiva si tenim en compte el lot de HTC Vive. El dispositiu de Valve i HTC arriba amb dos comandaments, un per a cada mà, que adopten les funcionalitats del Steam Controller (el comandament de Valve) però que ajuden a millorar la sensació de realitat virtual a l’utilitzar cada mà per separat.

  HTC Vive
  Imatge del lot complet de HTC Vive | Font: htcvive.com

  A la vegada, HTC Vive també es distribuirà amb els HTC Vive Pre, dos càmeres sense fils que, situades als extrems de l’habitació, monitoritzen el nostre moviment i ens permeten moure’ns lliurement per un entorn limitat per les quatre parets de la nostra sala amb total sensació de realitat. Les càmeres estan connectades a un total de 70 sensors (sumant els de 35 de HTC Vive i els dels comandaments), un fet que ofereix una captura del moviment força fiable.

  A l’espera de Sony

  Amb l’Oculus Rift de Facebook i les HTC Vive amb el preu fixat, només queda saber el PVP i la data d’estrena del dispositiu de realitat virtuald de Sony, l’anomenat Project Morpheus. Ara per ara, la única informació oficial respectiva al dispositiu que funcionarà amb PlayStation 4 és que és molt probable que arribi al mercat aquesta tardor.

  És probable que el preu de Project Morpheus rondi unes xifres similars a les dels altres dos dispositius. Tot i això, Sony ja ha demostrat amb PlayStation 4 que és capaç d’ajustar el preu de venda dels seus dispositius amb una consola que es va estrenar per 100 € menys que la seva competidora, Xbox One.

  De totes maneres, l’elevat preu dels dispositius anunciats fa molt difícil que arribin a tots els consumidors. Jeff Gattis, representant d’HTC amb Vive, ha opinat a Polygon sobre el preu dels dispositius de realitat virtual.

  Crec que serà necessari un marge de 3 a 5 anys per a començar a veure baixar els preus.