41Team Suzuki, el nou equip de motocròs d’Aleix Espargaró

David Boixeda - diari català
David Boixeda, pilot de l’equip 41Team Suzuki

La setmana passada el pilot de MotoGP, Aleix Espargaró, va anunciar a les xarxes socials un projecte molt engrescador, un equip per a competir al Campionat d’Espanya de Motocròs en la categoria MX1.

L’estructura es dirà 41Team Suzuki, serà sota l’ajuda de Suzuki España, i l primer pilot que en formarà part serà David Boixeda.

Nascut a Vic, actualment viu a Sant Julia de Vilatorta i estudia quart de Ciències de l’activitat Física i l’esport (C.A.F.E.) a la Universitat Ramón Llull de Barcelona.

Tal i com explica Boixeda en declaracions exclusives al Diari Català, la idea de portar un equip de motocròs ja feia temps que rondava al cap d’Aleix Espargaró. El fet de que el gran dels Espargarons sigui un gran apassionat d’aquesta especialitat d’off-road, ha fet tirar endavant aquest projecte. Un projecte on ja tenen l’equip complet, però no descarten incorporar més pilots ja sigui de cilindrada gran o de la categoria dels més petits.

La qüestió és que Aleix té intenció d’anar creixent amb aquest equip any rere any, per tal de convertir-se en una referència del Motocròs nacional.

I dins d’aquest marc, David Boixeda està molt il·lusionat per a poder formar part del 41Team Suzuki. “L’Aleix em pot aportar moltes coses a l’equip, té molta experiència pel que fa a la competició, té contactes i sobretot és un gran apassionat d’aquest esport”, comenta Boixeda. A més d’amics i companys d’entrenaments, els dos pilots han participat junts amb el 41 Team a les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, acabant l’equip d’Aleix segon i el de David, tercer.

David Boixeda - diari català
Boixeda des de ben petit entrenant juntament amb els seus pares

L’osonenc, des de ben petit va començar amb el motocròs i segons ell, ha provat altres especialitats, com ara la velocitat, però no li van acabar d’agradar. “L’adrenalina que et provoca el motocròs és molt gran, per mi és un estil de vida, si algun dia em deixa d’agradar o no m’ho passo bé a sobre la moto, deixaré de córrer”, explica David.

Dins del seu palmarès, veiem que Boixeda ha guanyat el Languedoc Roussillon (MX2) a França al 2008, ha sigut campió de Catalunya de Motocròs MX2 al 2012, i ha participat en dues ocasions al Campionat Europeu arribant a puntuar.

Per Boixeda, el fet de poder córrer a fora d’Espanya l’ha ajudat molt en la seva carrera esportiva. “Allà el terreny és diferent, hi ha sorra de platja i això comporta que les roderes siguin més tancades i costi més remuntar si caus. A més, la competència és més elevada i fa que donis molt més de tu”, explica el pilot de Vic.

Tot i la seva espectacularitat, la disciplina del motocròs no gaudeix de gaire visibilitat al nostre país

Aquí a Catalunya i a Espanya tenim pilots molt bons de motocròs, que com Jorge Prado, han hagut de marxar a Holanda per a poder fer realitat el seu somni. Cal que els mitjans de comunicació i les empreses tinguin una mica més d’interès pel motocròs i en facin més difusió, per així poder arribar ajudar als pilots que com David, intenten buscar sort en aquest món tant infravalorat per molts.

Un any complicat per Boixeda

David Boixeda - diari català
Boixeda juntament amb el seu mecànic

Aquest any ha corregut al nacional de motocròs en la categoria de MX1 on les lesions no l’han respectat gaire i només ha pogut córrer tres de les set carreres del campionat.

Un any molt difícil on Boixeda ha hagut de compaginar la Universitat i els entrenaments. “Anava de carrera en carrera sense entrenar, això un pilot de motocròs no ho pot fer i em va passar factura”, contenta David, que tot i aquestes complicacions sempre acabava al voltant dels 10 primers.

David Boixeda està engrescat amb el projecte del 41Team Suzuki amb el que correrà gràcies a l’ajuda d’Aleix Espargaró. El de Vic ha explicat que el pilot de Moto GP, “ha volgut fer un equip professional per a poder ajudar als seus amics, i ara em toca tornar-li tot el que ell ha fet per mi i demostrar que puc estar en les posicions de davant”.

De cara la temporada que ve, David Boixeda amb més temps per entrenar i amb ganes de superar-se a si mateix, a part de competir en el nacional de motocròs té en ment tornar a sortir a córrer a Europa.

Des del Diari Català seguirem David Boixeda i el 41Team Suzuki de ben a prop. 

Podi de les 24 Hores
Podi de les 24 Hores