David Bowie celebra avui el seu 69 aniversari i estrena el disc ‘Blackstar’

0

L’artista britànic publica aquest divendres 8 de gener el seu nou disc titulat ‘Blackstar’, la data de llançament coincideix amb el seu aniversari

David Bowie estrena l’any amb aquest nou llançament. El primer single d’aquest disc, també titulat ‘Blackstar’, es va estrenar el passat 20 de novembre i va arribar amb un curt dirigit per Johan Renck.

El 2013, David Bowie va elegir també el dia del seu aniversari per llançar el que era el seu últim disc fins ara, ‘The Next Day’, publicat una dècada després del treball anterior (‘Reality’), amb el qual va fer l’última gira.

‘Blackstar’ és el disc número 25 de la seva llarga trajectòria discogràfica, que va començar el 1970 amb la publicació del primer àlbum homònim i va continuar amb ‘Space Oddity’ (1969), ‘The Man Who Sold the World’ (1970), ‘Hunky Dory’ (1971), ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ (1972) i ‘Aladdin Sane’ (1973).

Altres èxits de l’artista són els treballs de la coneguda ‘Trilogia de Berlín’, una sèrie d’àlbums de David Bowie gravats en col·laboració amb Brian Eno la dècada del 1970 (‘Low’, ‘Heroes’ i ‘Lodger’).