Coincidint amb la mort del polifacètic Duc Blanc, molts mitjans especialitzats centrats en l’oci interactiu aprofiten per mostrar la relació entre David Bowie i els videojocs

Avui, 11 de gener del 2016, el món de l’art es desperta trist. David Bowie, el camaleònic músic i actor londinenc, ha mort als 69 anys víctima d’un càncer contra el qual ha lluitat durant més d’un any i mig. Fruit de la contundent petjada del Duc Blanc dins el món de l’art, també podem trobar relació entre David Bowie i els videojocs; així ho han volgut mostrar els mitjans especialitzats, els autors i la mateixa comunitat de jugadors.

Molts usuaris han recuperat la publicació als fòrums de Giant Bomb, un dels portals més grans del món del videojoc, on es poden observar les continuades referències a Bowie. Però més enllà de les indubtables relacions, Bowie i els videojocs han format una parella molt més evident en altres casos. Omikron: The Nomad Soul, un videojoc de Dreamcast desenvolupat per Quantic Dream (Beyond: Two Souls, Heavy Rain), compta amb la col·laboració directa del músic, reflectida en un dels personatges.

bowie omikron
Boz, el personatge a Omikron caracteritzat per David Bowie

Autors com Hideo Kojima (Metal Gear) o Suda 51 (No More Heroes, Killer7), entre d’altres, han manifestat el seu condol a través de Twitter. Kojima ha optat per publicar una fotografia de Blackstar, el darrer disc de l’artista estrenat recentment. Goichi Suda, per la seva banda, ha piulatZiggy Stardust lives on forever” (Ziggy Stardust viu eternament) en referència a l’alter ego de Bowie que va revolucionar la década dels 70.

És fàcil trobar referències a l’artista als últims treballs dels dos nipons, considerats autèntics referents creatius de la indústria. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, el darrer i polèmic videojoc de Hideo Kojima publicat per Konami, uneix Bowie i els videojocs contínuament. El títol comença amb una versió de The Man Who Sold The World, un dels icònics temes de l’artista, redescoberta més tard per Nirvana. A més, el joc succeeix durant l’any 1984 i té com a protagonistes els Diamond Dogs; curiosament, el ‘single‘ del vuitè àlbum d’estudi de Bowie, Diamond Dogs, es titula “1984”.

metal gear miller
A l’esquerra, Bowie; a la dreta, Miller, un dels protagonistes de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Amb Suda 51, per exemple, podem veure l’actitud histriònica del músic en diversos dels seus videojocs. Suda sempre acompanya els seus títols amb una direcció artística irreverent. Es pot veure amb Killer7 i sobretot amb No More Heroes, un títol amb diverses referències a Bowie com poden ser el mateix títol del joc, en relació a Heroes (David Bowie, 1977), o el mateix protagonista, Travis. Sigui com sigui, la petjada de Bowie també ha arribat al videojoc i ho ha fet reiteradament.

bowiee
A la dreta, Travis, protagonista de No More Heroes