David Villa podria tornar al Barça

0
David Villa podria tornar al Barça
David Villa celebra un gol amb el New York City
David Villa podria tornar al Barça
David Villa celebra un gol amb el New York City

El jugador asturià no veuria malament una cessió a un equip europeu durant el primer trimestre del 2016

La MLS està a punt de finalitzar i en els pròxims mesos es disputaran els play-off per disputar-se els títols. Entre els seus jugadors, hi ha molts futbolistes espanyols i exjugadors de la lliga BBVA. Un d’ells és David Villa, el màxim golejador històric de la selecció espanyola amb 59 gols en 97 partits. Actualment, el futbolista asturià David Villa forma part de la plantilla del New York City, té 33 anys, i després de la no classificació del seu equip per disputar les eliminatòries pel títol, sap que una possibilitat és tornar a Europa i jugar en una lliga més competitiva. Segurament hi haurà molts equips interessats en la seva cessió, ell n’és conscient i ha assegurat tenir més d’una proposta sobre la taula: “Ara m’estan cridant de tots els costats, des que ja matemàticament no estem en el play-off, hi han hagut trucades encara que no directament contemplen la hipotètica possibilitat d’anar cedit”. El “Guaje” sap que aquesta seria una oportunitat perfecta pel seu retorn a l’alt nivell i així podria competir fins que al març tornés a reprendre’s la lliga als Estats Units.

Cessió al Barça?

Una de les opcions que més força agafa en els últims dies és un retorn al Barça, l’equip entrenat per Luis Enrique i que segurament es reforçarà durant el gener amb algun jugador atacant. Aquest escenari en què es trobaria el jugador el veuria molt bé el club català, ja que pràcticament la seva cessió no significaria cap despesa econòmica (tenint en compte el problema existent  amb el control de la massa salarial de l’equip) i es podria plantejar incorporar-lo durant el primer trimestre de 2016 coincidint amb l’obertura del mercat d’hivern i l’aixecament del càstig de la FIFA, tal com apunta el mitjà “El Economista”. Si finalment aquesta opció guanyés per sobre dels altres fitxatges, podria existir un problema amb el jugador, que arribaria amb la intenció de tenir minuts en un equip important però sempre estaria en l’ombra del trident ofensiu del Barça, format per Messi, Neymar i Luis Suárez, sense comptar amb Arda Turan, que ja podria ser inscrit, i amb els teòrics suplents Munir i Sandro.

Jugar l’Eurocopa amb la selecció espanyola

I és que Villa té un objectiu clar per ser cedit a un equip europeu: convèncer a Vicente del Bosque per tornar a la selecció espanyola i disputar així l’Eurocopa de França d’aquest estiu. L’asturià va deixar d’anar convocat amb Espanya una vegada finalitzat el Mundial de Brasil en el 2014 i, després de la decepció que van patir els jugadors espanyols en ser eliminats en primera ronda, volen tornar a reivindicar-se en aquest Campionat d’Europa. Vicente del Bosque sempre ha manifestat que Villa és un dels millors davanters que té la selecció i, veient que el jugador ha acumulat 17 gols en 28 partits durant la seva aventura per la MLS americana i que Espanya necessita gol més que mai, l’exjugador de l’Sporting, Saragossa, València i Barça podria ser un dels 23 jugadors convocats per disputar l’Eurocopa si en aquests dos mesos demostra que encara pot ser important en un equip europeu.