De Angelis pateix un nou problema pulmonar

0
Alex De Angelis greu però amb evolució favorable
Twitter: @STsportsdesk
De Angelis segueix estable i conscient
Facebook: Alex De Angelis

Però es manté estable i conscient

El pilot de San Marino Alex de Angelis, que va patir un greu accident el cap de setmana passat durant el Gran Premi del Japó, es manté conscient i estable, tot i que els metges li han detectat símptomes d’un problema pulmonar.

El metge de Clínica Mobile, Michele Zasa, ha fet una nova valoració de l’estat del pilot, sis dies després del seu ingrés en l’UCI de l’Hospital Universitari Dokkyo.

El metge ha explicat que l’hematoma cerebral que va sorgir l’endemà del seu accident no és en aquest moment una preocupació, ja que probablement es dissolgui pel seu compte si no apareixen complicacions, mentre que les lesions a les vèrtebres també romanen estables.

La cosa més complicada en aquest moment són les contusions pulmonars. Tot i que la respiració del pilot s’ha desenvolupat correctament, en una prova recent de raigs X s’han trobat signes d’atelèctasi (expansió imperfecta o col·lapse parcial dels pulmons, més freqüent en els nounats).

En aquest sentit, Zasa ha apuntat que els pròxims dos o tres dies resultaran crucials per verificar l’estabilitat de la seva respiració i aplicar si calgués la teràpia pulmonar oportuna.