De Gispert veu una mà negra contra Catalunya

2
Núria De Gispert - Diari Català
Núria de Gispert amb els mitjans

De Gispert veu “insuperable” l’operatiu contra Pujol i creu que també busquen enfonsar Mas

L’expresidenta del Parlament i membre de Demòcrates de Catalunya, Núria de Gispert, ha qualificat d’insuperable l’operació policial vinculada a la família Pujol que s’ha dut a terme aquest dimarts a Barcelona.

“És un atac per terra, mar i aire”, ha dit en declaracions a Europa Press, en al·lusió a l’ús polític que, segons la seva opinió, s’està fent del cas que s’està investigant, i ho ha emmarcat en el procés obert a Catalunya.

“No saben què buscar per enfonsar el procés i Artur Mas”, ha dit, després de recordar que no han trobat res en la figura de Mas i estan buscant al voltant seu per debilitar-lo.

De Gispert, que ha estat consellera de Justícia, ha deixat clar que creu en la justícia i que desitja seguir fent-ho, però ha lamentat haver vist un “espectacle” el macrooperatiu d’aquest dimarts.

“Sembla una Justícia de pel·lícula, però de terror“, ha afegit, després de subratllar que no s’ha produït un operatiu semblant en altres casos que considera més greus, com els ERO d’Andalusia, el Gürtel i el Bárcenas.

Per a De Gispert, més enllà dels Pujol, l’Estat busca “desinflar” el procés sobiranista, i generar desconfiança i desànim entre la gent cap a la persona que ho ha liderat, el president Artur Mas: “Si no poden cremar-lo a ell, cremen el seu entorn”.

Sobre la investigació del presumpte cobrament de comissions per part de Convergència, ha cridat a no ser “fariseus”, perquè ha dit que tots els partits de l’època dels vuitanta i noranta no van tenir més remei que rebre diners d’empreses.

De Gispert ha deixat clar que s’ha de teixir un sistema de finançament que sigui clar, legal i transparent per a la societat, i això necessita majories per canviar-ho.

Segons la seva opinió, els nous partits, com el partit del qual forma part, han de fer un plantejament diferent, amb més persones amb ganes de servei públic, tirant murs a terra i començant un altre cop.