Dead or Alive Xtreme 3 no arriba a Occident

  0

  L’editora assegura que s’estalviarà problemes amb les cultures europea i americana si Dead or Alive Xtreme 3 no arriba a Occident

  Koei Tecmo afirma que Dead or Alive Xtreme 3, un videojoc de vòlei platja famós al Japó, tira enrere la seva estrena mundial. Els motius giren entorn al marcat contingut eròtic del videojoc, ple de personatges lleugers de roba i amb unes proporcions exagerades. És per això que Dead or Alive Xtreme 3 no arriba a Occident i, finalment, es queda com una exclusiva japonesa.

  No portarem DOAX3 [Dead or Alive Xtreme 3] a l’oest i no tenim intenció de canviar de plans (…) Sou conscients de les qüestions generades pel tractament de la dona dins la indústria dels videojocs? No volem parlar d’això. Però veritablement ens hi hem vist enmig durant els darrers anys i hem pres una decisió“, manifesta Team Ninja, l’estudi desenvolupador del joc, a la pàgina oficial de Facebook de Dead or Alive.

  Un toc d’atenció al sexisme

  Si Dead or Alive Xtreme 3 no arriba a Occident és, entre d’altres, per la ferma pressió mediàtica de molts usuaris i algunes personalitats mediàtiques com Anita Sarkeesian, una periodista famosa pel canal de YouTube Feminist Frequency, on analitza el tracte a la dona per part de la indústria.

  Japó és més permissiu davant casos com el del joc de Team Ninja, una obra que des d’un plantejament inicial està encarada al públic nipó. Fruit de l’anunci recent de les diferents modalitats del joc, entre les quals s’hi inclourà el “sumo de cul”, el rebombori als mitjans europeus i americans sobre el joc pel seu caràcter tendenciós pot haver estat la gota que ha fet vessar el got.

  Dead or Alive Xtreme 3 no arriba a Occident, però s’espera la seva estrena japonesa al febrer de 2016 per PS Vita i PlayStation 4. A continuació, un dels tràilers del joc.