Debut de rècord de Joel Arimany amb el Girona

0
Machín fa debutar Arimany
Joel Arimany instants abans de debutar amb el Girona. @GironaFC
Machín fa debutar Arimany
Joel Arimany instants abans de debutar amb el Girona. @GironaFC

Amb 17 anys, 4 mesos i 24 dies el davanter va superar Jordi Masó, ara al Llagostera, com el debutant més jove dels blanc-i-vermells a Segona Divisió A

No tot són males notícies a Montilivi aquesta temporada i de tant en tant l’Estadi també viu sensacions agradables. I si no que li diguin a Joel Arimany (Quart, 1998), que va debutar aquest dissabte en el partit que va enfrontar als catalans amb el Saragossa (0-0). Tot i que la seva presència va ser testimonial, ja que només poder va completar vuit minuts, la seva participació va ser un premi a un jugador que ja va fer la pretemporada amb el primer equip, que es va estrenar a una convocatòria oficial fa un mes i que, davant la lesió de Rubén Sobrino, serà habitual als entrenaments de la primera plantilla.

És un somni acomplert, però només és un pas endavant, he de continuar treballant per a que sigui només el primer” comentava el davanter, que també va reconèixer que “sóc conscient que el meu equip és el juvenil i que sóc un dels que ha d’estirar del carro”. I és que l’endemà, Arimany va tornar al juvenil i va sortir a la segona meitat al partit que el conjunt gironí va perdre contra el Barça. Precisament a les categories inferiors el va seguir el Màlaga, que aquest estiu es va mostrar interessat en el seu fitxatge, però el Girona es va mostrar atent i va lligar la seva continuïtat amb un contracte professional que l’uneix al club fins al 2020. Així, el director esportiu, Quique Cárcel, explicava “és un jugador al qual ja li vèiem coses diferents i una força fora del que és normal per a la seva edat. Entenem a més, que si volem apostar per la base, casos com aquest no se’ns poden escapar”, alhora que destacava l’orgull pel debut d’un futbolista de la casa i demanava alliberar al jove de pressió, per a que aquest pogués centrar-se en el treball i continuar amb la seva progressió.

Pablo Machín segueix de ben a prop el desenvolupament de Joel Arimany, i bona prova és que, a banda d’escollir-lo com un dels jugadors que van fer la pretemporada amb el primer equip, ja el va incloure en una convocatòria substituint a Felipe Sanchón, baixa d’última hora per paternitat al partit contra l’Oviedo. A més, el club està buscant una solució per a permetre que pugui compaginar el futbol amb els estudis, ja que la intenció és que entreni més sovint a les ordres del tècnic sorià. Mentrestant, el seu actual entrenador, Robert Vila, mostrava la seva alegria afirmant que “em va agradar molt que digués (Machín) que no era cap regal per al jugador, sinó el premi al treball ben fet. Això no només ens ha de fer sentir orgullosos, sinó que és la constatació que des de Montilivi s’està mirant cap a la base”, alhora que va elogiar al seu deixeble: “És un futbolista que posa el seu talent al servei del grup. Té unes condicions físiques innates i les acompanya amb uns recursos tècnics que està desenvolupant. Penso que té molt de camí per recórrer i també dos avantatges afegits: com a persona és extraordinari i també té l’entorn adequat”.