Bernie Ecclestone ha elevat el to i ha criticat durament la Fórmula 1

Ja feia temps que Bernie Ecclestone tenia la mosca darrere l’orella i anava deixant alguna frase on s’intuïa el malestar amb el que havia estat el seu esport, la Fórmula 1, però avui ha elevat bastant més el to i ha titllat a aquesta competició com “una merda”.

En aquest sentit, Bernie Ecclestone ha estat clar i concís i ha deixat aquest petit regal just abans del Nadal. Durant una entrevista per Motorsport-magazin.com, l’ex-mandatari de la competició ha dit: “L’actual Fórmula 1 és una merda”.

I una de les seves raons per les quals ha dit aquesta explosiva frase ha estat l’asturià Fernando Alonso i la seva situació a McLaren-Honda: “El problema és que veig les coses com són i no com jo vull que siguin. Creu vostè que és normal que Fernando Alonso, un excampió del món, estigui a la part del darrere de la graella de sortida? És acceptable que un pilot canviï el seu motor, qualifiqui en tercer lloc i després hagi de sortir tretzè? Està bé això? La Fórmula 1 és una merda”, ha dit Bernie Ecclestone en un to que no havia utilitzat fins ara.

A més a més, ha insistit que cal fer canvis importants perquè la Fórmula 1 no decaigui. “Hem de mirar aquestes coses ara mateix. El públic no entén res. Ells miren la cursa, saben que algú ha qualificat segon o tercer, però de sobte surt des de la meitat de la graella. I per què? A causa que han canviat el seu motor. O la seva caixa de canvis. Podem resoldre aquest problema, però no podem esperar diversos anys”.

La majoria estaran d’acord amb aquestes afirmacions de Bernie Ecclestone ja que la Fórmula 1 ha caigut a uns nivells mai vistos. S’ha convertit en un esport monòton on sempre guanya el mateix i on es prima més el diner que el resultat. Sens dubte calen molts canvis per tornar a gaudir de la Fórmula 1 passada, aquell esport que t’enganxava al sofà els diumenges al migdia i no et deixava parpellejar. Ara, això ha canviat, i és millor fer qualsevol altra cosa abans de veure una cursa de Fórmula 1. Esperem que, pel bé de tots, canviïn les estratègies de negoci d’aquest món i torni a ser un esport de cap a peus.