Declaracions dels pilots després de la qualificació

0
Declaracions dels pilots després de la qualificació
Rosberg
Declaracions dels pilots després de la qualificació
Rosberg

Les declaracions més destacades després de la sessió d’avui

Rosberg

El pilot alemany Nico Rosberg ha celebrat la pole aconseguida en la qualificació del Gran Premi de Rússia, en la qual s’ha avançat al seu company d’equip Lewis Hamilton en “una sessió complicada” gràcies a “gairebé una volta perfecta en la primera de la Q3“, que li permet sortir en primera posició en una carrera que afirma que serà “una gran batalla amb Lewis”.

Ha estat una sessió complicada, ja que no vam poder entrenar molt ahir. Vam haver de suposar l’ajust correcte per a aquesta pista. Però hem encertat i hem fet gairebé una volta perfecta en la primera de la Q3, així que estic bastant satisfet“, ha assenyalat al final de la jornada.

El pilot alemany ha celebrat el resultat aconseguit. “Estic en la millor posició possible per demà, la qual cosa és genial. Realment espero que sigui una carrera neta, serà una gran batalla amb Lewis”.

Hamilton

Lewis Hamilton ha lamentat el mal resultat en la sessió de qualificació, en la qual ha perdut la pole a causa d’un error a l’última volta.

El britànic ha atribuït aquesta situació a l’escàs temps d’entrenaments. “Tothom estava en la mateixa situació avui pel temps limitat d’entrenaments. No he pogut fer una volta brillant, però Nico sí. Serà una cursa llarga, així que amb sort podria tenir una oportunitat”, ha comentat.

No obstant això, Hamilton s’ha mostrat confiat de cara a la propera sessió. “Hi ha molt espai entre la sortida i la segona corba, anem a estudiar-ho aquesta nit; potser pugui sortir bé”. Tot i que ha reconegut no saber el seu nivell real de competició. “No hem fet moltes voltes així que no estic realment segur del nostre ritme en comparació al dels altres.

Finalment, el pilot de Mercedes ha assegurat que intentaran acabar en la millor posició pel bé de l’equip. “El nostre objectiu a la carrera és sempre acabar bé per l’equip, anem a intentar-ho”.

Sainz

El pilot espanyol Carlos Sainz ha enviat un missatge de tranquil·litat sobre el seu estat físic després del seu accident en la tercera sessió d’entrenaments lliures del Gran Premi de Rússia i ha assegurat que la seva preocupació ara és “convèncer als metges” perquè el deixin disputar la cursa de demà.

“Tot ok! No hi ha per preocupar-se! Ja pensant en com convèncer als metges perquè em deixin córrer demà”, ha escrit Sainz a les xarxes socials, acompanyant el missatge d’una foto des del llit de l’Hospital 4 de Sochi, al que ha estat traslladat després de l’accident.

Alonso

Fernando Alonso, que sortirà en última posició de la graella de sortida del Gran Premi de Rússia després de ser sancionat per canviar el motor del seu monoplaça, s’ha mostrat resignat després de no superar la Q1 en el que és per a ell un “cap de setmana interessant per les proves” que estan fent al cotxe, encara que no té moltes esperances d’obtenir un bon resultat.

Hem guardat el motor nou per a Austin i avui hem posat el pitjor dels motors que tenim“, ha declarat davant els mitjans al final de la sessió. “No tenim grans esperances, però intentarem gaudir en carrera, fer una bona sortida i plantar batalla als rivals que estiguin al nostre voltant”.

Sobre la qualificació, Alonso ha explicat que no volien donar “moltes voltes” amb el motor antic perquè “castigar-ho així per sortir últims era una ximpleria”. Els motius pels quals van decidir canviar el motor i ser penalitzats era perquè estan davant una carrera difícil en la qual “faltarà bastanta velocitat” perquè el cotxe “no s’adapta bé”.

A més, l’asturià ha confirmat que està competint en aquest gran premi amb “peces experimentals” i estan provant “canvis en les configuracions per recollir noves dades”, per la qual cosa ha afirmat que estan davant d’un cap de setmana “molt interessant”.