Declaracions de la Laia Sanz sobre el Dakar 2016

Laia Sanz ha comentat aquest dimecres que arriba “més preparada que mai” al Ral·li Dakar 2016, que suposarà la seva sisena participació consecutiva, i ha afegit que ha tingut la moto a temps per entrenar i que “el treball ben fet” li ha permès estar “molt adaptada” per a la competició, la primera com a pilot oficial de KTM.

“Arribo més preparada que mai. És l’any que porto més quilòmetres fent Ral·lis, he tingut la moto a temps i estic molt ben adaptada. El fet d’estar a l’enduro m’ho ha posat tot més fàcil, i ara el treball està ben fet. Em vaig tranquil·la pensant que ho farem bé.”, ha declarat en roda de premsa.

La catalana apuntava que les expectatives són elevades. “Tothom s’espera molt de mi, i veurem què passa. Tots demanen molt però aquest any hi ha més nivell que mai. Cada equip oficial té molts pilots complets, hi ha uns 20 pilots per guanyar etapes, i serà un ral·li on hi haurà molts abandonaments”.

No serà gens fàcil, però sóc ambiciosa i realista alhora. Després d’un any tant bo s’ha d’intentar estar a prop. Estic preparada. La millor recompensa és arribar al final després de 15 dies”.

Laia Sanz ha remarcat la dificultat d’acabar un Dakar. “No és fàcil acabar cinc Dakar, pocs pilots ho han fet. Haurem d’intentar acabar aquest sisè. En la segona setmana l’experiència dirà molt, ser conservadora i fer una bona estratègia serà fonamental i crec que en ser la meva sisena participació pot ajudar-me”, comentava.

“Hauré de prendre’m amb calma la primera setmana i no atabalar-me amb els resultats de les primeres etapes i arribar en forma a la segona setmana que és on es decidirà la carrera”, apuntava. “No faig molts errors en navegació. Aquest serà el meu punt fort i serà el que hauré d’aprofitar a la segona setmana. El meu punt fort no és la velocitat”, deia Laia Sanz.

Aquest any hi haurà dues etapes més amb altura, amb la dificultat que comporta. “A Bolívia hi ha dos dies més de competició. Aquest any tenim més dies amb altura i això és complicat. També sembla que hi haurà més sorra que l’any passat. És un Dakar que caldrà dosificar-se molt bé”.

La pressió pot ser un valor afegit en aquesta cursa, i Laia Sanz recalcava que no ha d’estar “preocupada” en aquest sentit. “Després de l’any passat hi ha hagut canvi en la manera de mirar-me. Després de quatre etapes els pilots preguntaven que havia fet jo. Segurament aquest any hi haurà més pressió però no haig d’estar preocupada amb això, i, com he dit, cal fer una primera setmana tranquil·la i després ja es veurà”.

“Una de les coses que més m’agradava de KTM és que jo podia fer la meva cursa. Ara que no està en Marc queda tot molt més obert. Tothom ha de fer la seva carrera i és una cosa molt bona per l’equip que tots tenim les mateixes condicions i hem de fer la nostra carrera, i això s’agraeix”.