Deep Dream, l’experiment més flipant i terrorífic de Google

  0
  Deep Dream, l'experiment més flipant i terrorífic de Google

   Deep Dream, l'experiment més flipant i terrorífic de Google

  Deep Dream, un algorisme que ens mostra representacions en imatges

  Què em diries si et digués que pots veure el que veu una xarxa neural quan li poses davant una imatge normal i corrent? Google ho ha aconseguit.

  Google és una companyia molt donada a fer experiments que no van a cap part. Els seus empleats tenen sempre temps lliure assignat per l’empresa per fer el que els vingui de gust i experimentar pel seu compte, fins i tot si després això no els porta a res. No obstant això, com són gent molt llesta i treballadora, aquest temps per a ells sol acabar en temps que repercuteix en l’empresa en manera d’alguna nova característica.

  Així van néixer molts serveis que ara són fonamentals per Google, vagi.

  Un dels experiments més recents gestats en l’empresa del cercador (que ja és de tot menys això, per cert) es diu Deep Dream, un algorisme que ens mostra representacions en imatges de les anàlisis que fan les xarxes neurals de Google del contingut d’internet. És a dir, ens ensenya el que veuen aquestes xarxes on nosaltres veiem un paisatge, un bebè o un gos a partir de les dades que associa a cada part d’aquesta imatge.

  El resultat, lluny de ser uns i zeros o codi de Mátrix, és alguna cosa sorprenent. Un exemple:

  Deep Dream, l'experiment més flipant i terrorífic de Google

  Bàsicament, la qual cosa aquestes xarxes neurals aconsegueixen és associar altres imatges que ‘coneixen’ i introduir-les dins d’una altra imatge a partir dels fragments i patrons que ‘entenen’ en ella i que creuen que estan aquí encara que no estiguin. Per això el resultat és tan al·lucinogen.

  Però clar, què hi ha millor que una imatge estàtica al·lucinògena? Doncs un vídeo, com aquest de la ja de per si mateix al·lucinògena pel·lícula ‘Por i fàstic a Las Vegas basada’ en el llibre homònim de l’etern Hunter S. Thompson.

  Assec donar-vos terrors nocturns, però és que realment surten coses curiosíssimes de les ‘ments’ d’aquestes xarxes neurals. Tant és així que Google ha alliberat el codi per a ús i gaudi de tot internet i ja hi ha centenars de muntatges de persones que han usat Deep Dream per crear els seus propis malsons. Si tireu un ull al hashtag #deepdream en Twitter, Facebook o Vaig venir, per citar tres xarxes socials, trobareu de tot.

  Si us ve de gust provar-ho vosaltres mateixos, el procés és bastant senzill perquè molts programadors ens han estalviat tot el codi i la programació sobre Python i Caffe llançant pàgines webs com Deep Dream web interface. Simplement, arrossega un arxiu JPG a la web, espera al fet que aquesta ho passi per l’algorisme de Deep Dream (pot trigar bastant temps) i després gaudeix dels resultats, que el mateix et traumatitzen o et fan gràcia. No hi ha terme mitjà de moment.

  La utilitat d’aquesta eina, al marge dels curiosos resultats de mescla d’imatges que fan les perverses ‘ments’ de les xarxes neurals són fonamentals per millorar encara més el reconeixement facial i els softwares similars de les grans empreses dedicades a això, així que el mateix no us fa tanta gràcia que les xarxes neurals siguin cada dia més llestes -i en part gràcies a què tu vas pujar una foto per fer el xorra amb els amics-. En qualsevol cas, l’aixecament de Skynet encara queda molt lluny.

  Mentrestant, seguim gaudint amb la bona quantitat de fotos xorra que hi ha per internet, que no tot són gatets macos. Això, per exemple, és un dònut a mitjà menjar. Us he fastiguejat les vostres postres favorites ja?

  Deep Dream, l'experiment més flipant i terrorífic de Google