La defensa d’Otegi creu tenir arguments jurídics suficients

0
Arnaldo Otegui advocat
L'advocat d'Arnaldo Otegui veu motius per impugnar | Foto: Europa Press

L’advocat del líder abertzale afirma que tant TC com TS “han dit reiteradament” que la inhabilitació i la presó “duren igual”

L’advocat de la defensa d’Arnaldo Otegi, Iñigo Iruin, manté que la inhabilitació d’Arnaldo Otegi “es va extingir en el moment en el qual va sortir de la presó” i defensa que tant el Tribunal Constitucional com el Suprem “han dit reiteradament” que la inhabilitació i la presó “duren igual”.

A més, ha avançat que EH Bildu descarta sol·licitar mesures cautelars a Estrasburg si els Tribunals decideixen que Otegi no pot concórrer a les eleccions del 25 de setembre, perquè seria “contradictori” demanar la suspensió de la pena d’inhabilitació a Europa i defensar “alhora” que “ja no està en vigor”.

En una entrevista publicada en el diari ‘Gara’, recollida per Europa Press, Iruin s’ha referit a la decisió de la Junta Electoral de Guipúscoa de declarar “inelegible” a Otegi. Segons explica, “sempre hem defensat que no era possible la inhabilitació especial per a feina o càrrec públic perquè la condemna no especificava els càrrecs”, i que aquesta “no era una qüestió jurídicament discutible perquè el Codi Penal (article 42) ho exigeix inequívocament”.

“L’acord de la Junta ens dóna la raó, doncs ni tan sols esmenta aquesta inhabilitació com a possible causa d’inelegibilitat. Ara el debat es limita a si Arnaldo té en vigor el seu dret de sufragi passiu, això és, a ser votat i elegit”, afirma.