Defensors dels animals es manifesten a Barcelona

0
SOS galgos
Facebook No a la CAZA con Galgos y otras Razas
SOS galgos
Facebook No a la CAZA con Galgos y otras Razas

La manifestació és contra la caça amb gossos

La plataforma animalista ‘No a la caza con galgos y otras razas’ ha convocat manifestacions a nou ciutats espanyoles, entre les quals hi ha Barcelona, per demanar a les autoritats competents mesures per posar fi a l’ús de gossos per a la caça a causa del “maltractament” que pateixen aquests animals.

La protesta, que se celebra des de fa cinc anys a Madrid a l’octubre i al febrer, coincidint així amb el començament i la finalització de la temporada de caça, s’ha repetit aquest diumenge a vuit ciutats més: Almeria, Barcelona, Càceres, Castelló, Las Palmas de Gran Canaria, Segòvia, Toledo, Saragossa. Així mateix, el 18 d’octubre se celebrarà a Lleó.

Les protestes de ‘No a la caza con galgos y otras razas’, que congreguen cada any més persones, tenen el suport de més de cent associacions animalistes i amb el dels partits polítics Pacma i Equo.

Al final de cada marxa s’ha llegit un manifest fet per l’escriptor animalista Julio Ortega, en què fa una dura crítica a la caça i als caçadors. El mateix Ortega ha llegit el manifest al final de la manifestació de Barcelona, mentre que a Madrid ha estat la periodista Ruth Toledano l’encarregada de posar veu a les paraules de l’escriptor. El polític Aragonés Chesús Yuste i l’editor vegà José Luis Victoria ho han fet a Saragossa i Castelló, respectivament.

El 2014, tots els delictes greus relacionats amb els llebrers i altres races de gossos de caça van registrar una significativa pujada respecte a les dades de l’any anterior, segons fonts del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona).

Així, el nombre d’abandonaments va augmentar en un 11,32%; es va triplicar la xifra de gossos penjats; els morts després d’un tiroteig es van incrementar un 66,67%; un 75% més d’aquests animals va ser enverinat, i es va denunciar un 31% més de robatoris.

[quote] Es calcula que uns 150.000 gossos a l’any són víctimes de la caça a Espanya i 30 milions d’animals moren per trets o ceps dels caçadors en aquest país. A més, moltes vegades els caçadors acaben essent les seves pròpies víctimes. En l’última dècada han mort aproximadament 300 persones mentre practicaven la caça.[/quote]