Del futbol base de l’Espanyol a l’Almeria

0
Carrillo ha de revifar l'Almeria
Carrillo, en les celebracions pel títol de Lliga del Videoton
Carrillo ha de revifar l'Almeria
Carrillo, en les celebracions pel títol de Lliga del Videoton

Joan Carrillo és el nou entrenador del conjunt andalús després de guanyar la Lliga hongaresa amb el Videoton

S’ho ha hagut de guanyar. Joan Carrillo (Monistrol de Montserrat, 8 de setembre de 1968) és el nou entrenador de l’Almeria en substitució del destituït ara fa dues jornades Sergi Barjuan. D’aquesta manera, l’interí Miguel Rivera torna, en un principi, al filial. Carrillo, que va començar al futbol base de l’Espanyol, té una llarga trajectòria a les banquetes i l’any passat va aconseguir el seu major èxit a la banqueta del Videoton hongarès, amb el que va guanyar la Lliga, la segona en la història del club.

Carrillo, que tractarà de revifar la moral d’un equip que estava cridat a recuperar el seu lloc a Primera Divisió però que actualment és penúltim de la categoria amb tan sols nou punts, va començar la seva carrera a les banquetes a l’Aleví de l’Espanyol. De mica en mica va anar creixent com a tècnic i, durant els seus cinc anys al club blanc-i-blau, va fer d’ajudant al primer equip a entrenadors com Paco Flores o Javier Clemente. Però la seva primera experiència com a preparador principal va ser al Girona la temporada 2006/07, a on va arribar procedent de la estrangers.

El Girona, que es trobava a Tercera, tenia l’objectiu d’ascendir. Carrillo, que va formar tàndem amb l’exporter de l’Espanyol i avui ajudant de Mauricio Pochettino al Tottenham Toni Jiménez, va entendre a la perfecció l’escomesa, però una mala ratxa de tres partits consecutius perdent va ser el seu final, doncs va ser destituït a la jornada 23. Carrillo va tornar a l’Espanyol la temporada següent i va ser l’ajudant de Pochettino a la banqueta del primer equip, fins que una trucada de Paulo Sousa per ser el seu segon a l’històric Videoton d’Hongria el va fer agafar les maletes i marxar a l’extranger.

Va estar dues temporades a l’ombra primer de Paulo Sousa i després de José Gómez fins que li va arribar l’hora. Va haver de convèncer la directiva, ja que hi havia altres opcions per davant. Inclòs va firmar una clàusula per la qual deixaria d’entrenar a l’equip al desembre si no estava entre els tres primers, però va sortir guanyador. Tot i haver-se acabat proclamant campió de Lliga i haver classificat a l’equip per Europa, els directius del Videoton van decidir prescindir dels seus serveis l’estiu passat. Ara li ha arribat el moment de demostrar el que és capaç de fer molt a prop de casa.

Un malalt del futbol

Joan Carrillo respira futbol pels quatre cantons. Format a una de les millors pedreres d’Espanya, la de l’Espanyol, és capaç d’analitzar un jugador havent-lo vist només en un parell de jugades. Amant de l’estratègia i de la intensitat, els seus equips s’han caracteritzat per fer molts gols a pilota parada; va ser una de les armes més utilitzades pel Videoton la passada temporada. Tot fa indicar que l’Almeria ha trobat la seva pedra filosofal per tal de revifar.