Dell i EMC creen el major gegant tecnològic del món

  0
  Dell i EMC creen el major gegant tecnològic del món

  Dell i EMC creen el major gegant tecnològic del món

  El fabricant Dell compra el gegant tecnològic EMC per 59 mil milions d’euros.

  El fabricant d’ordinadors Dell ha segellat la major operació de compra a la història de la tecnologia en adquirir al gegant tecnològic EMC per 59 mil milions d’euros, convertint-se així en el major gegant tecnològic actual i començant un procés de diversificació de les seves activitats que li portarà a competir mà a mà amb altres gegants tecnològics com IBM i HP.

  Aquesta operació financera obrirà la seva cartera de negocis a altres àrees en les que actualment no estan presents com és l’emmagatzematge en el núvol i l’emmagatzematge massiu de dades. Donada l’actual tendència a l’emmagatzematge massiu de continguts per part dels usuaris de dispositius mòbils i d’ordinadors de sobretaula, és un moviment estratègic de bastant valor donat que la nova companyia que sorgeixi de la fusió de Dell i EMC serà capaç d’abastar tots els aspectes del negoci sense cap cap per lligar i incloent servidors informàtics, emmagatzematge i equips de computació. Aquest tipus d’operació pot ser bona per als seus clients en el fet que una companyia que compra tots els seus equips informàtics des a un únic distribuïdor sol ser capaç d’aconseguir millors tractes de negocis.

  El fet és que tant IBM com HP es van retirar dels mercats que va a abastar ara Dell fa ja algun temps i no se sap amb certesa quina serà la seva reacció, si és que n’hi ha, a aquesta fusió.

  Un dels aspectes fonamentals de la compra d’EMC per Dell és l’eina de virtualització d’equips coneguda arreu del món com VMWare que sí forma part de l’acord que han assolit les dues companyies. No obstant això, tot i que VMWare seguirà sent una companyia que cotitza en borsa amb la seva pròpia marca i que tindrà el seu propi CEO a la figura de Pat Gelsinger, EMC deixarà de ser una companyia pública per passar a integrar-se dins de Dell i el seu actual CEO, Joe Tucci, deixarà el lloc que passarà a estar ocupat per Michael S.Dell, actual CEO de Dell.

  Dell i EMC creen el major gegant tecnològic del mónEl curiós de tot aquest assumpte és que, almenys pel que fa a capitalització, Dell era la companyia amb menys valor de les dues. És per això que per a la compra ha estat necessari no només el seu capital si no també el de la societat de risc Silver Lake i del propi Michael S. Dell.

  El procés de compra es donarà per conclòs abans que finalitzi la primera meitat de l’any que 2016