Delphi presenta un ERO a la fàbrica de Sant Cugat del Vallès

0

L’empresa havia anunciat el passat mes de febrer la seva intenció de tancar la planta de la localitat

Aquest dimecres s’ha presentat davant de l’administració local un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per part de l’empresa Delphi, vers la seva planta de Sant Cugat del Vallès. En declaracions recollides per l’ACN, José Antonio Morán, president del comitè d’empresa, ha confirmat la tramitació que afectarà a la totalitat de la plantilla. És a dir, als 540 treballadors que actualment té contractats la companyia. No obstant això, la direcció ha volgut fer saber als seus empleats que hi ha una empresa que estaria interessada en adquirir la fàbrica. Malgrat que, només mantindria aproximadament a 200 dels 540 llocs de feina actuals. Ara, s’obre un període de consultes que es perllongarà fins al proper divendres 29 d’abril.

Tanmateix, el comitè d’empresa no es reunirà fins al proper 4 d’abril per tal de oficialitzar la seva postura. De moment, José Antonio Morán ha lamentat que l’empresa hagi fet “oïdes sordes” a la petició dels treballadors. I doncs aquests havien sol•licitat més temps a la direcció abans de presentar l’ERO. Cal recordar que Delphi ja va anunciar el passat mes de febrer la seva intenció de tancar la fàbrica de Sant Cugat del Vallès a finals del 2016. De fet, la companyia n’havia subcontractar una altre amb l’objectiu que cerqués un possible comprador de les instal•lacions. Una contractació que acaba a finals del mes que bé, i que coincidirà amb la cloenda del període de consultes.

Els sindicats s’hi oposen

Els sindicats UGT i CCOO han rebutjat l’expedient presentat per Delphi, ja que consideren que el que està plantejant l’empresa és una deslocalització. Tanmateix, li retreuen que hagi presentat l’ERO abans de continuar treballant per buscar sortides a la plantilla. La companyia, emperò, diu fer-ho per motius econòmics i productius, alhora que anuncia que l’expedient ja es efectiu i culminarà el proper mes de desembre. Des del consistori de la localitat, el  tinent d’alcalde d’Economia, Carles Brugarolas, ha remès un comunicat on ha reiterat “la petició de diàleg entre empresa i treballadors i, sobretot, la flexibilització del calendari d’aplicació de les mesures de l’ERO”, alhora que ha lamentat que es presentés l’expedient i ha afirmat que l’ajuntament “es posa al costat dels treballadors. Amb tot, el recinte es troba immers en un procés de reindustrialització que tot i no estar cristal•litzat es troba en una fase avançada.