Demandants d’asil implicats en les agressions sexuals de Colonia

0
Protesta per les agressions sexuals a Colònia. Foto: Europa Press
Protesta per les agressions sexuals a Colònia. Foto: Europa Press

Dels 31 agressors sexuals identificats, 18 són persones en procés de rebre asil a Alemanya

Noticia relacionada: Colonia, entre la indignació i l’estigma

El Govern alemany ha confirmat aquest divendres que hi ha alguns sol·licitants d’asil entre els responsables de l’onada d’atacs registrats a la ciutat de Colònia per Cap d’Any. En roda de premsa, el portaveu del ministeri de l’Interior, Tobias Plate, ha indicat que la Policia federal ha identificat pel seu nom 31 persones que van participar als actes violents, 18 de les quals estan en procés per rebre asil a Alemanya.

Segons Plate, la gran majoria dels actes criminals documentats per la Policia federal aquella nit estan relacionats amb robatori i lesions, però també hi ha tres casos d’agressió sexual, tot i que la Policia no té noms en relació amb aquests actes.

El portaveu ha precisat que dels 31 interrogats, nou són algerians, vuit marroquins, cinc iranians i quatre sirians. També se sap que entre els que van cometre delictes aquella nit hi ha dos ciutadans alemanys, un iraquià, un serbi i un nord-americà.

Dimissió del cap de policia

El cap de la Policia de Colònia presentarà la seva dimissió després de l’onada de robatoris, abusos i agressions a dones registrats per Cap d’Any als voltants de la catedral d’aquesta ciutat, segons ha assegurat a Reuters una font governamental.