Demòcrates adverteix d’un conflicte a JxSí si el PDC no canvia la seva marca

0
El portaveu de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, entrevistat per Europa Press | Foto: EP

Antoni Castellà no descarta la sortida de Demòcrates de JxSí i espera que el registre de partits negui la inscripció de la marca PDC a l’antiga Convergència

El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat al Parlament, Antoni Castellà, ha confiat que el Partit Demòcrata Català (PDC) -hereu de CDC- farà canvis en la seva nova marca per evitar confusió entre partits perquè, del contrari, hi haurà “un conflicte” en el si de JxSí. “No tindria sentit que la nova CDC comencés un conflicte amb un dels socis que té dins JxSí”, tenint en compte que el PDC i Demòcrates estan dins de la coalició independentista, ha destacat en una entrevista d’Europa Press.

Preguntat per si aquest conflicte implicaria la sortida de Demòcrates de JxSí, ha respost que espera que no s’arribi a aquest punt, en què el PDC “hauria d’explicar públicament per què anteposa el seu interès partidista a l’estabilitat de JxSí”. Castellà va comunicar al registre de partits que la nova marca electoral de CDC podria generar confusió, tenint en compte que s’utilitza el concepte ‘demòcrates’ per referir-se als integrants del PDC: “Em sorprendria molt que la resposta del registre no fos una altra que dir que no es pot registrar” per confusió amb Demòcrates.

Segons el diputat de JxSí, una formació de Besalú (Girona) va intentar registrar el nom de Partit Demòcrata fa sis mesos i se li va denegar, per la qual cosa ara “seria estrany que es digués ‘sí’ al PDC”, una situació que per a Castellà seria alegal i que exigiria investigar.

 

Des del PDC defensen el seu nom

Tot i les crítiques de Demòcrates, els dirigents del PDC sempre han defensat que mantindran el seu nom fins al final perquè ha estat l’escollit pels associats en congrés i representa molts valors per al partit, cosa que Castellà no entén i creu que genera una “baralla innecessària”. Per no portar el partit d’Artur Mas als tribunals, Demòcrates exigeix quatre condicions:

1- Renunciar a qualificar-se a si mateix i els seus militants com ‘demòcrates’

2- Que hi hagi una diferència estètica de les sigles

3- Que els logotips no s’assemblin als de Demòcrates

4- Evitar l’ús del to blau com a color del partit

Ha explicat que la confusió és evident i s’ha referit a una anècdota que van viure uns voluntaris de Demòcrates a final de juliol en unes carpes informatives del partit: “La gent se’ls acostava demanant explicacions de per què Demòcrates s’havia abstingut a la Mesa del Congrés per fer presidenta Ana Pastor”.

Castellà assegura que ha parlat amb alts dirigents del PDC que han reconegut que elegir aquesta marca ha estat una “greu irresponsabilitat que agredeix un soci i és deslleial”, de manera que espera que finalment la modifiquin.