Demòcrates aposta per una llista unitària

0
Antoni Castella Democrates
Antoni Castellà, portaveu de Demòcrates, amb Núria de Gispert i Assumpció Laïlla | Foto: Europa Press

La formació d’independentistes d’UDC proposa una “llista de ciutadania” després que fracassés la seva proposta d’una coalició JxSí-CUP

Demòcrates de Catalunya (D’s), formació sorgida de l’escissió dels independentistes d’UDC, ha insistit aquest dilluns en una llista única d’independentistes de cara a les eleccions espanyoles, que presumiblement se celebraran el 26J. D’s, que forma part de la coalició JxSí al Parlament, aposta pel que anomena una “llista de ciutadania” dies després d’haver proposat una coalició entre JxSí i la CUP -que va ser rebutjada pels cupaires-.

“Algú creu que amb deu diputats pots bloquejar res?”, ha qüestionat el portaveu del partit, Antoni Castellà, en una roda de premsa aquest dilluns. “És a partir dels 30 diputats que tens alguna oportunitat de bloqueig”, s’ha contestat a si mateix.  En aquest sentit, l’aposta de Castellà és clarament la de provocar un bloqueig al Congrés. “No ho fem tant respecte a com aglutinem sinó a com pretenem bloquejar la política espanyola en resposta al bloqueig que reben nosaltres”.

No serà fàcil

Des de D’s reconeixen que no serà fàcil fer realitat aquesta llista unitària degut a que ni ERC ni CDC semblen disposats a reeditar JxSí al Congrés dels Diputats. L’única figura pública que ha apostat obertament per una llista unitària ha estat Francesc Homs, líder de Democràcia i Llibertat -marca de CDC al Congrés, en coalició amb D’s-. “Som conscients que ERC ha estat poc inclinada a fer un front comú”, ha reconegut Castellà, que estava acompanyat a la roda de premsa per les també portaveus del partit Núria de Gispert i Assumpció Laïlla.

Sigui quina sigui el resultat de la negociació, Castellà ha anunciat que se sotmetrà a votació de la militància la participació de Demòcrates en les properes eleccions generals. El portaveu ha assegurat que “fins ara” no hi ha hagut converses amb CDC sobre la reedició de DiL en cas que ERC rebutgi definitivament la idea del pacte conjunt. Castellà, però, confia que, arribat el moment, es podria repetir la coalició.