Demòcrates aprova per majoria una candidatura amb CDC i altres

0
Democrates de Catalunya
Responsables de Demòcrates anunciant el resultat de la consulta | Foto: Europa Press

El 82% dels militants de Demòcrates donen el seu suport a una candidatura amb CDC, MES, RCat i SI pel 26J

El 82% dels participants en la consulta que Demòcrates de Catalunya -escissió d’Unió- ha realitzat entre els seus militants ha apostat per participar a les eleccions generals del 26J en una llista conjunta amb CDC, MES, Reagrupament (RCat), Solidaritat (SI) i independents sota el nom de Junts per Catalunya.

En un comunicat d’aquest dilluns, el partit ha informat que la consulta ha comptat amb 935 vots i que 767 s’han decantat pel ‘sí’, 131 pel ‘no’ i 37 s’han abstingut.

La proposta que el Comitè Nacional de la formació va proposar als seus voluntaris -així es diuen els seus militants- és presentar “una única llista transversal impulsada per CDC, MES, Reagrupament, SI i Demòcrates” encapçalada per una persona independent i un número dos convergent.

El portaveu polític de Demòcrates, Antoni Castellà, va criticar la setmana passada que CDC hagués optat per prescindir de la fórmula de DL que va encapçalar Francesc Homs i apostés per presentar-se el 26J com CDC, però la portaveu convergent, Marta Pascal, ha explicat aquest mateix dilluns que deixen les “portes obertes” perquè Demòcrates se sumin a la seva llista reeditant una coalició, tot i que no renunciaran a les sigles de CDC.

“Tenim les portes obertes als quals es vulguin sumar. Plantegem la unitat com un valor, i, vist el que demana la militància, la millor manera és anar a les eleccions sense renunciar al nostre nom”, ha sostingut Pascal.