Demòcrates demana agilitzar la formació de govern a Catalunya

0
Antoni Castella
Antoni Castellà | Foto: Europa Press

Antoni Castella, membre del partit sorgit arràn l’escisió de CiU, demana un acord de govern per complir el “somni” de l’ex president Macià

 

El dirigent de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà ha desitjat que Catalunya tingui aquests dies “la capacitat per nomenar al successor” de Francesc Macià al capdavant de la Generalitat per constituir el seu somni d’un Estat independent, en al·lusió implícita a un acord d’investidura. Ho ha dit aquest divendres al cementiri de Montjuïc durant l’ofrena anual davant de la tomba de l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933.

En representació de Demòcrates han acudit l’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert; el mateix exsecretari d’Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà i Mercè Jou, entre d’altres. Castellà ha destacat que aquest és el primer acte institucional del seu partit -escindit d’Unió- i ha reivindicat a la seva formació com “els hereus de la Unió de 1931”.

Després de preguntar-li pel discurs de Nadal de Felip VI, ha dit que no va poder escoltar-lo i que tampoc és el dia per valorar-lo, sinó que està “pensant més en la república catalana”, el que considera la decisió més històrica del territori en 300 anys.