Sant Fruitós de Bages, Catalunya | Font: Wikipedia
Sant Fruitós de Bages, Catalunya | Font: Wikipedia

La multinacional adjudica a Catalunya una línea de producció per a General Motors

Més inversions. Amazon, Zurich, Instant Network i ara Denso són algunes de les empreses que en els últims temps estan anunciant la seva aposta pel Principat. Malgrat alguns sectors econòmics hagin volgut afirmar que Catalunya està perdent inversions per l’anomenat ‘procés‘. Doncs bé, la darrera companyia en anunciar inversions a casa nostra ha estat la multinacional japonesa Denso. La proveïdora del sector de l’automòbil acaba d’adjudicar una línea de producció a la planta de Sant Fruitós de Bages. Una operació que requerirà una inversió de 10 milions d’euros i que tindrà com a client el fabricant nord-americà General Motors. Així ho ha explicat al rotatiu Ara, el seu president a Espanya Josep Manel Giménez.

Segons aquest, la decisió permetrà aportar a la planta catalana un alt volum de producció. Amb tot, el grup es troba immers en la implantació d’una nova estratègia de diversificació tan de productes com de clients. Denso tradicionalment  havia servit a marques japoneses, ara però vol créixer i expandir-se per Europa. De fet, la fàbrica del Principat és l’única que es dedica a la fabricació de centraletes de motor  pel mercat europeu. I doncs, la companyia està virant cap a l’electrònica. La planta de Sant Fruitós del Bages, que té dues línies de producció, també es dedica a la creació de panells de muntatge de pantalles. Amb aquest anunci, la fabrica intenta recuperar els nivells de producció de l’època pre-crisi.

Una facturació de 270M€

Denso, com altres empreses, va patir l’esclat de la crisi i va arribar a perdre el 40% del seu negoci a partir del 2009. Durant el 2015 la seva facturació es va recuperar lleugerament i va tancar l’exercici anual en els 270 milions d’euros. Ara, amb l’adjudicació d’aquest projecte, la companyia espera poder arribar a facturar al 2018 300M€; un fet que suposaria tornar als nivells d’ingressos d’abans de la crisi. I conseqüentment, augmentar el nivell de producció, no només per la línea de producció automatitzada adjudicada, sinó per la caiguda del preu de l’electrònica. És a dir, per ingressar el mateix s’ha de produir més que abans. Una bona noticia, per a una planta que porta 25 anys a Catalunya, i que té en plantilla a 740 treballadors. I també, per la comarca del Bages ja que Denso és una de les seves principals indústries.