Denunciat un pescador furtiu de corall a Girona

0

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home de 49 anys per pescar corall vermell de manera il·legal a Girona

Els Mossos d’Esquadra han denunciat un home de 49 anys per pescar corall vermell sense disposar de llicència per a aigües interiors, fer-ho en una embarcació que no identificava la seva activitat i fer la immersió una sola persona.

Segons ha informat la policia catalana aquest dissabte en un comunicat, els agents van detectar una embarcació recreativa a la zona del Racó de Llevant, a Begur (Girona), que estava fent immersions sense senyalitzar.

Un dels tripulants, que anava vestit amb neoprè i un equip de respiració autònoma, es va llançar a l’aigua mentre que un altre es quedava a la barca, sense senyalitzar l’activitat com marca la normativa, i després el bussejador va sortir a la superfície amb un sac.

Una vegada l’embarcació va amarrar al port nàutic de l’Escala, la patrulla la va inspeccionar i va localitzar 600 grams de corall vermell, i va denunciar l’home per pescar coral vermell sense disposar de la corresponent llicència.

La dotació policial va tramitar les denúncies a la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, i l’actuació s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i els Mossos per lluitar contra la pesca i recollida de marisc il·legal a Catalunya.