Denuncien a AMD per publicitat enganyosa

  0
  Denuncien a AMD per publicitat enganyosa | Diari Catlà

  Denuncien a AMD per incloure menys nuclis en les seves CPU.

  El popular fabricant de processadors AMD ha estat portat a judici a San José (Califòrnia) després de ser acceptada la denúncia de diversos usuaris nord-americans, denuncien a AMD de publicitat enganyosa i frau.

  Pel que sembla, l’origen de la denúncia estaria relacionat amb la microarquitectura Bulldozer. Segons els usuaris que denuncien a AMD, la companyia mentiria en afirmar que les CPU Bulldozer són de vuit nuclis, quan tècnicament funcionen com una de quatre.

  Aquests usuaris que denuncien a AMD ho han fet suposadament per mentir en afirmar que les seves CPU Bulldozer són de vuit nuclis o cores, quan tècnicament funcionen com una CPU de quatre nuclis. El seu raonament és que els nuclis o cores de les CPU Bulldozer eliminen certs components i combinen dos nuclis per obtenir un únic mòdul. El resultat és que els nuclis no funcionen de la forma independent, no poden processar vuit càlculs al mateix temps, i per tant no són CPU de 8 nuclis.

  Sens dubte, es tracta d’una acusació seriosa que podria suposar un greu problema per AMD. El jutge haurà de decidir si, efectivament, es tracta d’una mala explicació de la seva tecnologia, o si realment es tracta de vuit nuclis, encara que en la pràctica funcionin de forma similar a una CPU de 4 nuclis.

  La denúncia afegeix que els usuaris convencionals no poden entendre aquest tipus de raonament tècnic i confien en les dades que el fabricant proporciona, assumint així que les CPU Bulldozer ofereixen un rendiment equivalent al d’una CPU amb vuit nuclis independents, quan suposadament no és així.

  Quedarà en mans de la justícia determinar si es tracta d’una mala explicació que porta a engany, o si realment es tracta de vuit nuclis (encara que en la pràctica en l’àmbit d’arquitectura es comportin com una CPU de quatre).

  Recordem que sol haver-hi certa confusió amb algunes tecnologies no convencionals. En dispositius mòbils, per exemple, certs models indica que inclouen octacore, però a efectes pràctics usen quatre nuclis a certa velocitat, i els altres quatre a una velocitat inferior per a la gestió d’energia segons les circumstàncies (no 8 a la vegada), com potser espera algun usuari. La seva operativa és diferent d’aquells que fan servir els vuit nuclis per funcionar.

  AMD està a punt de llançar les seves noves CPU amb nuclis Zen, capaços de competir amb els processadors més potents d’Intel. Les seves plaques gràfiques Radeon també estrenen la revolucionària memòria HBM.

  Veurem com afecta el resultat a AMD, que està a punt de llançar nous processadors amb nuclis Zen, teòricament capaços de competir amb els processadors d’Intel més potents.