Denuncien un caçador furtiu per matar un senglar de nit des del cotxe a Lleida

0

Els Agents Rurals denuncien un caçador furtiu Lleida per matar un porc senglar a la nit des del seu cotxe en un camí públic pròxim a l’àrea de caça controlada

Els Agents Rurals van denunciar l’1 de juny a un caçador furtiu, veí de Bossòst (Lleida) per matar un senglar a la nit des del seu cotxe en un camí públic pròxim a l’àrea de caça controlada del Pont de Suert (Lleida).

Els agents li van decomissar el rifle i un focus i l’endemà, amb llum de dia, van trobar el cadàver del porc senglar que havia abatut el caçador, ha informat la Conselleria d’Agricultura aquest divendres en un comunicat.

Com es tractava d’un rifle semiautomàtic amb capacitat per més de dues bales en el seu carregador, va ser denunciat davant de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat per una infracció greu de la Llei de protecció dels animals, que se sanciona amb una multa d’entre 400 i 2.000 euros.

Com el furtiu no té llicència d’armes per a rifle serà denunciat davant del jutjat d’instrucció de Tremp per un presumpte delicte de tinença il·lícita d’armes, castigat amb una pena de presó de sis mesos a un any.

Els Agents Rurals també han denunciat davant de la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil el propietari del rifle, un altre veí de Bossòst, per cedir una arma de foc a una persona que no té llicència d’armes.