Denuncies a 17 persones per robar ametlles

0
Mossos d'Esquadra
EP: ametlles
Mossos d'Esquadra
EP: ametlles

Els fets han passat a les comarques de Lleida

Els Mossos d’Esquadra han denunciat 17 persones per robar ametlles en pobles de la comarca lleidatana dels Garrigues durant l’últim cap de setmana.

Les 17 persones són veïnes de Lleida i Bell-lloc d’Urgell, tenen entre 25 i 69 anys i han estat denunciades com a presumptes autores d’un furt, segons un comunicat de la policia catalana d’aquest dimarts.

Les imputacions s’emmarquen als controls policials que es realitzen dins el Pla Operatiu Específic (POE) Món Rural amb la finalitat de prevenir el furt d’ametlles durant la collita.

Dissabte una patrulla va veure a Castelldans que un home que recollia ametlles va començar a córrer en veure el cotxe policial mentre la dona que l’acompanyava es va quedar al costat d’un cotxe amb un sac de 44 quilos d’ametlles que acabaven de robar.

Una hora més tard, els Mossos van rebre l’alerta d’un veí de Cogul que havia vist tres furgonetes i un nombrós grup de gent agafant ametlles prop de la pista asfaltada que connecta aquest poble amb Alcanó, i en arribar al lloc els agents van comprovar que cada vehicle portava un sac amb 120 quilos d’aquesta fruita seca per la qual cosa van denunciar els 12 ocupants.

Diumenge al matí, una patrulla de Mossos va atrapar un altre grup robant a Castelldans, en un camp al costat de l’autopista, on quatre veïns de Bell-lloc d’Urgell anaven en una furgoneta i que acabaven de començar a agafar les ametlles.