La CUP exigirà als governs espanyol i català que demanin explicacions a Turquia per la deportació de la diputada al Parlament

 

Després que aquest dissabte es conegués la noticia de que la diputada al Parlament per la CUP, Mireia Vehí, va ser deportada des de Turquia, el seu partit no entén encara els motius reals d’aquesta deportació.

Segons la també diputada cupaire Eulàlia Reguant, el seu partit considera que no hi ha “motiu aparent” per a la deportació de Vehí, que va viatjar aquest divendres a Diyarbakir, al Kurdistan turc, per participar en unes marxes feministes pel Día de la Dona, el proper dimarts.

Reguant ha confirmat que la CUP encara no ha tingut cap noticia des de l’ambaixada espanyola a Ankara –la capital de Turquia-, el que fa més difícil de comprendre aquesta deportació de Vehí i una altra activista que l’acompanyava. Des de la CUP es demanarà als governs catalans i espanyols que s’exigeixi explicacions al govern turc.

Diputada i activista van ser retingudes a l’aeroport d’Ankara al aterrar divendres a la tarda. Van ser “amenaçades” al intentar fer una trucada per informar de la seva situació i finalment van ser deportades a Barcelona en un avió de Turkish Airlines aquest dissabte a la tarda.

Vehí i la seva companya de viatge formaven part d’una comitiva més gran entre la que es trobaven alguns altres polítics, com l’eurodiputat i fundador de Podem, Miguel Urban.