Un derbi políticament incorrecte

0
Parlament Catalunya
Parlament de Catalunya. Foto: Europa Press.

Polítics ‘pericos’ de totes les sigles confessen que el derbi Barça-Espanyol es viu intensament també al Parlament o a qualsevol ple

Un derbi entre Barça i Espanyol es viu durant la setmana de manera diferent a qualsevol lloc de feina, escola, institut, etc. També a la política, on malgrat els ‘pericos’ són minoria –“meravellosa minoria”, millor dit- també es fan notar als diferents partits polítics. Com qualsevol altre aficionat de l’Espanyol, els polítics ‘pericos’ s’han passat la setmana desitjant que es torni a repetir el famós ‘Tamudazo’ o qualsevol altre resultat que pugui arrebatar la Lliga als culers. “M’és igual un Caicedazo, un Morenazo o el que sigui”, expressa David Mejía, diputat per Ciutadans al Parlament de Catalunya.

Malgrat tot, però, no encara el derbi amb tant d’optimisme i mira l’estadística per dir que a l’Espanyol “no se li dona gaire bé el Camp Nou”. En els darrers anys és cert que l’Espanyol ha sortit del Camp Nou sempre amb una derrota i, en alguns casos, molt dolorosa. Per la seva banda, Albert Fernández Díaz, regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona, creu que la victòria de la setmana passada de l’Espanyol en front el Sevilla els ha tret pressió i podrien donar la sorpresa.

“Un perico vol guanyar sempre”, sentència aquest veterà regidor barceloní. Per la seva banda, el diputat al Congrés i cap de llista d’ERC a les properes eleccions del 26J, Gabriel Rufián, reivindicava aquesta setmana que “ser de l’Espanyol és ser l’ona, la pedra i la valentia de David contra Goliat” i quin millor partit per reivindicar aquesta manera d’entendre el fet de ser ‘perico’ que el partit d’aquest diumenge.

 

Rivalitat “com al cole”

Tot i que es pugui pensar que tant el Parlament com el ple d’un Ajuntament són espais reservats per a la política i la serietat, el cert és que quan s’apropa una cita futbolística com aquesta, tot és diferent. “La rivalitat futbolera es viu com al col·legi”, explica Fernández Díaz. “És maco perquè el futbol no són només els 90 minuts. Són els dies previs i el dia després”, valora aquest regidor.

Coincideix el que ocorre a l’Ajuntament amb els debats futbolístics al Parlament de Catalunya. “Entre els [diputats] més joves la rivalitat es viu més intensament”, detalla David Mejía, que confessa que va portar la seva passió al Parlament: “El dia que s’inaugurava la legislatura, la samarreta interior que portava era la de l’Espanyol”.

 

Més presència als mitjans

Més enllà del resultat esportiu, una reivindicació que els aficionats -i també de forma oficials els directius- de l’Espanyol fan des de fa anys té a veure amb els mitjans de comunicació i la presència del seu equip en ells, especialment als públics. “No tenim la representació que ens toca”, denuncia Alberto Fernández Díaz, que parla “tant de minuts com de qualitat de la cobertura”.

David Mejía coincideix amb el regidor del PP malgrat considera, en aquest aspecte, “s’ha millorat molt en els darrers deu anys” i posa com a exemple el programa Hattrick Espanyol, d’Esport3, “impensable fa uns anys”. Es queixa, però, de que “entre setmana les noticies són nul·les”.

Com es pot comprovar, doncs, entre els polítics la rivalitat futbolística quan arriba un derbi es viu amb la mateixa passió. “Al futbol no es pot ser políticament correcte”, considera Alberto Fernández Díaz, un exemple, juntament amb David Mejía i altres polítics ‘pericos’ de com les coses no són tant diferents als parlaments i plens si es tracta de futbol.

 

Compartir
Article anterior(1-2) El Nàstic s’escapa viu d’un partit estrany a Almería
Article següentQuins problemes té el Govern en funcions davant la UE?
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]