El Nissan GT-R va aconseguir derrapar a més de 300 km/h

Nissan ha aconseguit el Guinnes World Record per la derrapada més ràpida. El rècord va ser marcat amb una velocitat de 304.96 km/h i amb un angle de 30 graus utilitzant un Nissan GT-R MY16 preparat especialment per a l’ocasió. Masato Kawabata, campió de Japó de Drift, va ser l’encarregat d’aconseguir el rècord que posseïa anteriorment el polonès Jakub Przygoński. La marca es va establir durant un esdeveniment especial que va tenir lloc a l’Aeroport Internacional de Fujairah, als Emirats Àrabs Units.

El Nissan GT-R que ha aconseguit batre el rècord va ser desenvolupat amb el suport de NISMO. El seu motor comptava amb 1380 cv per complir amb l’objectiu i va ser adaptat per transmetre tota la potència a l’eix posterior. El GT-R va ser preparat per GReddy i àmpliament provat a les instal·lacions del Circuit de Fuji a Japó.

La derrapada més ràpida del món amb un Nissan GT-R | Diari Català
El protagonista de la derrapada

L’Aeroport Internacional de Fujairah va ser triat per les seves pistes d’aterratge de 3 km de llarg, en considerar-se ser prou llargues per realitzar el desafiament. Des del principi, Nissan volia superar el rècord de derrapada a més de 300 km/h i Kawabata, que lidera el campionat japonès de drift amb el Team Tokio, va ser el triat d’un grup de pilots altament qualificats en aquesta modalitat.

Els tècnics de GReddy van treballar en la posada a punt del Nissan GT-R MY16 en els tres dies previs a l’esdeveniment en el lloc de l’acció i només van comptar amb tres intents per intentar batre el rècord d’acord amb les directrius establertes pel Guinness World Records. També es va donar suport tècnic i personal de logística per part de Prodrift Academy EUA, Recaro, per al seient del pilot, RAYS, subministrant unes llandes especials d’aliatge lleuger, i Toyo Tyres amb uns pneumàtics dissenyats especialment per al drift.