Desallotjat un ancià de 80 anys a Sevilla

0
Juan Bautista
Juan Bautista

Denunciat per impagament del lloguer

El Jutjat de Primera Instància número 22 de Sevilla ha consumat aquest dilluns, finalment, el desallotjament de Juan Bautista, l’ancià de gairebé 80 anys que residia a un habitatge del número tres del carrer Macasta i que havia estat denunciat per impagament de les seves rendes de lloguer. Tant ell com el seu company Valentín, amb qui compartia l’habitatge, han estat reallotjats provisionalment al centre municipal d’acollida del carrer Miguel de Mañara.

Tots els habitatges del número 3 del carrer Macasta, segons els seus habitants, pertanyen a un privat identificat com Àngel Abascal Jiménez, qui segons exposen té nombroses habitatges al casc històric de Sevilla, per exemple als carrers Cetina, Cervantes o Jesús del Gran Poder.

Juan Bautista, d’uns 80 d’anys i una palpable fragilitat física, residia al costat del seu amic Valentín a l’habitatge de la planta baixa del número 3 del carrer Macasta “des de fa 17 anys”, procedent per cert d’un immoble del carrer Cetina també propietat d’Àngel Abascal, segons el seu propi relat.

Mentre el propietari de l’edifici hauria denunciat davant del Jutjat de Primera Instància número 22 de Sevilla el suposat impagament de les rendes de lloguer al qual haurien incorregut aquests llogaters, ells argumenten que el casolà “es nega a cobrar” les rendes de lloguer i quan les ha cobrat “no donava els rebuts” als seus llogaters, perquè tot era “de paraula”. Al costat de Valentín, amb qui compartia l’habitatge, Juan Bautista acusava així el seu casolà d’abandonar la conservació de l’edifici, que presenta clares deficiències, per tal de forçar la seva marxa.