Desapareix la corresponsal de El Mundo a Colòmbia

0
Salud Hernández-Mora Colòmbia

La principal hipòtesi és que Salud Hernández-Mora hauria estat segrestada al nord de Colòmbia per l’Exercit d’Alliberament Nacional

La periodista del diari El Mundo Salud Hernández-Mora va desaparèixer el passat dissabte al municipi d’El Tarra, a la regió de Catacumbo que es troba al nord de Colòmbia, prop de la frontera amb Veneçuela. El ministre d’Afers Exteriors en funcions, Manuel García Margallo ha dit que “tot apunta” a un segrest de la reportera.

La zona on va desaparèixer està controlada per aquest grup guerriller, però l’Exèrcit d’Alliberament Nacional no ha emès cap comunicat com normalment fa en aquests casos. La periodista estava investigant l’eradicació dels cultius de coca a la regió. Segons l’alcalde d’El Tarra, Hernández-Mora s’havia reunit amb una monja aquell mateix dissabte.

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, va anunciar a través del seu compte de Twitter que posarien en marxa totes les mesures necessàries per a la seva localització. García-Margallo ha afegit aquest dilluns que el seu departament segueix “amb atenció” l’operació per trobar a la periodista.


Soledad Hernández-Mora porta quasi vint anys a Colòmbia i en cap moment ha demanat protecció de les forces de seguretat. A banda de col·laborar amb El Mundo, també ho fa amb el diari nacional El Tiempo, els lectors del qual van denunciar la seva desaparició. És coneguda per la seva posició contra els grups guerrillers i per ser molt crítica amb el procés de pau. El seu darrer tuit va ser el passat dia 20 de maig, on encara informava sobre el context de la regió d’El Tarra, on havia anat a cobrir un cas sobre adolescents desapareguts.